Манчестър Юнайтед е отборът, който е надплатил най-много за нови

...
Манчестър Юнайтед е отборът, който е надплатил най-много за нови
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед надплатил най-много за нови играчи през последното десетилетие

Манчестър Юнайтед е тимът, който е надплатил най-вече за нови играчи през последното десетилетие, демонстрира изследване на пазара в огромните пет шампионати в Европа, представено от Асошиейтед Прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Според създателите от CIES Football Observatory " алените дяволи " са дали 238 милиона евро повече от действителната цена за 33-ма футболисти, привлечени на " Олд Трафорд " в интервала юли 2012 - ноември 2021 година.

На второ място със напълно малко закъснение е Ювентус. " Старата госпожа " е похарчила за нови попълнения с близо 234 милиона повече, в сравнение с е била действителната им цена сега на реализиране на покупко-продажбите. Тройката добавя Пари Сен Жермен. Парижани са дали " единствено " 162 милиона евро повече от нужното.

Сред клубовете в Англия на второ място по инфлационни прехвърляния е Астън Вила. Бирмингамският клуб е можел да си спести 149 милиона евро през проучвания интервал. Третата позиция във Висшата лига се държи от отбора на Челси, който е похарчил със 135 милиона евро над нужното.

От 36 изследвани клуба във Висшата лига единствено три са платили по-малко, в сравнение с е било нужно. Уулвърхямптън са договорили нови футболисти за 7 милиона евро по-малко от пазарната им цена. Успешни договаряния са водили и в Тотнъм, където Даниел Леви си е икономисал 6 милиона. Последният тим, посочил забележително майсторство в договарянията за нови попълнения, е Брайтън. " Чайките " са си икономисали 1 милиона евро, сочи проучването на CIES Football Observatory.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР