Манчестър Юнайтед е клуб от такъв ранг, че скаутите на

...
Манчестър Юнайтед е клуб от такъв ранг, че скаутите на
Коментари Харесай

Юнайтед прати скаут за зелен хайвер - в Рейкявик вместо в Доха

Манчестър Юнайтед е клуб от подобен сан, че скаутите на “червените дяволи” непрекъснато гледат играчи по цялото земно кълбо, без значение дали става дума за мачове на локално или интернационално равнище. Поредната среща, залегнала в календара на скаутското звено на Юнайтед е била тази сред Исландия и Чехия. Двата отбора изиграха другарски мач нощес, който чехите завоюваха с 2:1 с голове на Томаш Соучек и Ян Сикора, до момента в който за северняците се разписа Кяртан Финбогасон

От манчестърския отбор са се били свързали с исландската федерация по отношение на билет за техиния представител и са получили одобрителен отговор. Но когато скаутът дошъл в Рейкявик, с цел да следи изкъсо изявите на северняците и чешките им противници, останал неприятно сюрпризиран.

Човекът на Юнайтед отишъл на националния стадион в исландската столица, където го очаквали затворени входове и загасени прожектори. В следствие се оказало, че той е бил пратен “за зелен хайвер”, тъй като контрола е имало, само че не в Исландия, а на много по-топло и южно място - в катарската столица Доха, на към 8900 километра разстояние. И до момента в който температурата в Катар нощес е беше към 30 градуса, тази в Рейкявик се въртеше към нулата.

Липсва информация дали въпросният скаут е трябвало да следи изявите на съответен футболист или просто да следи срещата за интересени футболисти като цяло. По-рано през сезона самият Жозе Моуриньо се нагърби с сходна задача, като пътува до Виена, с цел да гледа приятелския мач сред Австрия и Сърбия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР