Манчестър Сити за първи път в историята си се класира

...
Манчестър Сити за първи път в историята си се класира
Коментари Харесай

Ман Сити на финал в Шампионската лига с бой над ПСЖ

Манчестър Сити за първи път в историята си се класира на край в Шампионската лига, откакто победи с 2:0 ПСЖ на реванша на Итихад. В първата среща отборът на Хосеп Гуардиола се наложи с 2:1 на Парк де Пренс. Риад Марез с 11-ата и 63-ата минута се разписа за домакините. Анхел ди Мария от гостите бе изпъден с пряк червен картон от рефера Бьорн Кайперс в 69-ата минута, с което улесни до края задачата на " жителите ".

Френският гранд бе без огромната си звезда Килиан Мбапе, който остана неизползвана запаса, тъй като очевидно не е изцяло възобновен от контузията си.

Въпреки това, неговите съотборници започнаха по-силно срещата на заскрежения терен и още в осмата минута в тяхна изгода бе отсъдена дузпа.

Наказателният удар обаче бе анулиран след интервенция на ВАР, защото повторенията демонстрираха, че топката се отбива от рамото, а не от ръката на Олександър Зинченко.

Отговорът на домакините пристигна малко по-късно. Кевин де Бройне стреля от границата на наказателното поле и ударът му бе блокиран, но топката попадна у Рияд Марез, а той с компактен изстрел по земя я прати в мрежата на Кейлор Навас, с цел да открие резултата в 11-ата минута.

Малко по-късно Неймар имаше късмет да изравни от статично състояние на добра позиция, само че стреля в стената от футболисти.

След последвалия корнер пък Маркиньос удари греда, а в 16-ата минута Едерсон сгреши при изнасянето на топката, но Ди Мария я прати около опразнената врата.

След това двата тима заиграха по-предпазливо и до почивката нови попадения не паднаха, като ПСЖ се отдръпна за нея без да насочи нито един прецизен удар.

Скоро след началото на второто полувреме Фил Фодън насочи мощен шут, избавен от Навас, а в ответната офанзива Неймар стреля рисково, само че Зинченко се хвърли самоотвержено и блокира.

Домакините нанесоха своя втори и съдбоносен удар в 63-ата минута, когато още веднъж Марез удвои резултата след образцова контраофанзива.

Фил Фодън замени подавания с Де Бройне, след което подаде към непокрития на далечната греда алжирски национал и той от близко нямаше по какъв начин да сгреши – 2:0.

Попадението му реши крайния излаз на конфликта, което изнерви гостите и в 69-ата минута Анхел ди Мария изпусна нервите си, настъпвайки противник при спряна игра, и получи пряк червен картон.

Напрежението на терена се повиши доста - острите влизания зачестиха, а в 77-ата минута Фодън нацели гредата със ужасно осъществяване, матирало вратаря на ПСЖ.

В последна сметка Манчестър Сити взе своето и резервира жива фантазията си за златен дубъл през сегашния сезон, откакто към този момент завоюва Купата на лигата в Англия и е на 3 точки от това да си подсигурява шампионската купа във Висшата лига.

Във финала на Шампионската лига пък „ жителите “ ще срещнат спечелилия от конфликта сред Реал (Мадрид) и Челси. Първият полуфинал, игран в Испания, приключи при тъждество 1:1, а реваншът е в сряда вечер в Англия.

Финалът е на 29-и май и ще се организира на Олимпийския стадион „ Ататюрк “ в Истанбул.

Манчестър Сити – ПСЖ 2:0 (4:1 общ резултат)
1:0 Рияд Марез (11)
2:0 Рияд Марез (63)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Стоунс, Рубен Диас, Зинченко, Фернандиньо (к), Гюндоган, Марез, Де Бройне, Бернардо Силва, Фоудън;

Треньор: Хосеп Гуардиола;

ПСЖ: Навас, Флоренци, Маркиньос (к), Кимпембе, Диало, Ерера, Паредес, Ди Мария, Верати, Неймар, Икарди;
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР