Манчестър Сити взе още една купа и е само на

...
Манчестър Сити взе още една купа и е само на
Коментари Харесай

Манчестър Сити взе още една купа, би Юнайтед на Уембли

" Манчестър Сити " взе още една купа и е единствено на победа от мечтания " требъл ". Отборът на Пеп Гуардиола надделя " Манчестър Юнайтед " с 2:1 на финала в шампионата за Купата на Футболната асоциация на " Уембли ". Вече стана първенец, това значи домакински дубъл.

Идната събота му остава финалът в Шампионската лига против " Интер " (Милано) в Истанбул. При победа ще изравни достижението на " Юнайтед " от 1999 година

" Гражданите " бяха по-добри в борбата с огромния си градски конкурент, постановиха се с по-високата си класа, а и опит на цялостния и обагрен в небесносиньо и алено " Уембли ".

Двубоят имаше гръмовно начало. " Гражданите " удариха още в 13-ата секунда и това е най-бързият гол в историята на финалите на шампионата. Ерлинг Холанд завоюва въздушен двубой и топката стигна до героя на конфликта Илкай Гюндоган, който с акуратен удар прати топката в горния ляв ъгъл на нереагиралия Давид де Хеа.

Нататък " Сити " пропусна на два пъти при центрирания - покрай втори гол бяха Родри и Холанд.

В 30-ата минута " алените дяволи " стачкуваха за дузпа за игра с ръка на Джак Грийлиш и я получиха, като съдията Пол Тиърни прегледа ВАР. Бруно Фернандеш невъзмутимо осъществя - 1:1 в 33-тата.

" Сити " натисна до края на полувремето и сътвори обстановки за 2:1, само че полувремето завърши при 1:1. Упорството на първенеца бе възнаградено в 51-ата, когато Кевин де Бройне откри Гюндоган пред пеналта от свободен удар и немският национал заби второто си попадение. Ако за първия гол може да се спори, то за втория е ясно, че Де Хеа има виновност.

В идващите минути испанецът най-малко ненапълно компенсира грешката си с намеси при нападения на " небесносините ". А трети гол на Гюндоган не беше зачетен поради засада.

" Манчестър Юнайтед " опита да притисне противника си, да бъде по-агресивен в офанзива. Но с изключение на няколко положителни офанзиви, най-много посредством влезлия като промяна Алехандро Гарначо, не съумя същински да тормози любимеца. Напротив - по-вероятно беше гол да падне във вратата на Де Хеа.

Изключение направи обстановка в добавеното време, когато при безредие топката по знамение не влезе в мрежата на " Сити ", откакто с нея игра Скот Мактомини. Тя срещна гредата и финалът бе решен за 90 минути, в които Гюндоган и компания въпреки всичко заслужиха повече най-стария футболен трофей в света.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР