Манчестър Сити води с 2:0 на Арсенал в дербито от

...
Манчестър Сити води с 2:0 на Арсенал в дербито от
Коментари Харесай

Сити с нов гол във вратата на Арсенал, следете дербито с Gong.bg

Манчестър Сити води с 2:0 на Арсенал в дербито от неделния ден в Англия. Кевин Де Бройне откри за домакините с прецизен изстрел в 19-ата минута на "Етихад ", а Серхио Агуеро повиши на 2:0 след тъкмо изпълнена дузпа през втората част.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола ще се опитат да продължат победния си ход на върха в класирането, до момента в който гостите от Лондон пък ще създадат всичко опция да объркат сметките на „ жителите “. Тимът на Арсен Венгер е пети в класирането и нова загуба от точки би ги отдалечила от Топ 4.

Дербито сред Манчестър Сити и Арсенал стартира в 16,15 часа и може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на GONG PLAY.

Всичко най-интересно към дуела също може да намерите и на Gong.bg.

--

Мачът на „ Етихад “ стартира по страховит метод. Още във втората минута домакините пропуснаха превъзходен късмет. След съвършена контраофанзива за „ жителите “, Рахийм Стърлинг пое топката в своята половина, напредна добре и подаде към Де Бройне на левия фланг. Белгиецът навлезе към наказателното поле на гостите и видя свободния Серхио Агуеро на другия фланг. Аржентинецът получи и стреля мощно, само че настрана от вратата.

Гостите от Лондон обаче също демонстрираха зъби. Възпитаниците на Арсен Венгер също погледнаха настоятелно към вратата на своя хазаин. Арсенал стигна до няколко следващи корнера, които обаче не бяха оползотворени по най-хубавия метод.

В 10-ата минута Месут Йозил опитва шанса си с удар по диагонала отдясно, само че топката не попадна в задачата и излезе в навън. Само минута по-късно Сити пропусна нов очевиден късмет. Лирой Сане получи съвсем на аутлиянията отляво и пусна паралелен пас към Рахийм Стърлинг, който обаче не съумя да резервира равновесие и да уцели топката от един метър.

Логичното на „ Етихад “ се случи в 19-ата минута. След многоходова офанзива на домакините и ужасно двойно подаване сред Фернандиньо и Де Бройне, белгиецът съумя да открие с акуратен удар в левия ъгъл на вратата, оставяйки беззащитен стража на гостите Петър Чех.



В продължението на първата част Арсенал пропусна една от най-чистите си обстановки в срещата. Аарън Рамзи получи топката в наказателното поле, където не бе обезпокояван от никой, обработи топката и стреля през краката на Джон Стоунс. Едерсон обаче се намеси с опитност и съумя да избие.

--

МАН СИТИ – АЕСЕНАЛ 1:0

1:0 Де Бройне 19'

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Отаменди, Делф, Де Бройне, Фернандиньо, Силва, Стърлинг, Агуеро, Сане

Мениджър: Пеп Гуардиола

Арсенал: Чех, Бейерин, Кошчелни, Монреал, Колашинац, Джака, Коклен, Рамзи, Йозил, Айоби, Санчес

Мениджър: Арсен Венгер
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР