Манчестър Сити успя да надделее с 4:3 срещу Нюкасъл в

...
Манчестър Сити успя да надделее с 4:3 срещу Нюкасъл в
Коментари Харесай

Сити и Нюкасъл сътвориха един от мачовете на сезона на Острова

Манчестър Сити съумя да надделее с 4:3 против Нюкасъл в един същински театър от 36-тия кръг в англйиската Висша Лига. Водачеството в резултата се смени на няколко пъти, само че новият първенец на Англия въпреки всичко не разреши на "свраките " да си тръгнат със заслужена точка от срещата.

Гостите запонаха с повече притежание на топката, само че това по никакъв метод не притесняваше футболистите на Нюкасъл. В 25-ата минута "свраките " изненадващо излязоха напред. Джонджо Шелви центрира от корнер, а Крафт наказа невниманието на бранителите на Ман Сити и с глава огорчи Карсън.

Въпреки бавното движение и неналичието на централизация в обособени епизоди, първенците съумяха много бързо да извърнат нещата в своя изгода. В 39-ата минута Жоао Кансело стреля мощно по диагонала, топката рикошира в неприятелски футболист и стана неспасяема за Мартин Дубравка.

Само три минути по-късно центриране на Гюндоган отляво стигна до Феран Торес и испанецът сътвори нещо доста красиво. Бившият футболист на Валенсия отклони топката с пета от въздуха и я прати във вратата на Нюкасъл.

Домакините обаче не се огънаха. В самия завършек на полувремето неориентираният Аке фаулира в наказателното поле Жоелинтон. Реферът Кевин Френд първо алармира за засада, само че сслед това прибегна до помощтан на ВАР. Засада нямаше, а нарушаването на Аке беше доказано и "свраките " получиха дузпа, осъществена от Жоелинтон.

Ман Сити не промени настройката си и при започване на втората част, когато все по този начин елементарно губеше топката и позволяваше на Нюкасъл да контраатакува рисково. В 54-ата минута Джейкъб Мърфи стреля по тревата, само че Карсън внимаваше и избави. Джо Уилок непрекъснато тормозеше отбраната на "гражданите " и негов пробив докара до втора дузпа за "джордитата ". Този път нарушаването извърши Кайл Уокър. Уилок извърши неприятно дузпата и Карсън избави, само че при добавката на младока нямаше какво да стори.

Отговорът на Манчестър Сити беше мълниеносен и отборът на Гуардиола реализира нов поврат единствено в границите на 4 минути. Първо Феран Торес изравни след асистенция на Габриел Жезус, а доста скоро испанският национал още веднъж се оказа на точното място в наказателното поле и оформи хеттрика си.

Торес несъмнено сподели, че е един от футболистите, които заслужават повече игрово време, а след четвъртия гол Ман Сити откри надзор над мача и към този момент не позволяваше на домакините толкоз елементарно да нахлуват в наказателното поле. Въпреки това, Уилок имаше късмет да изравни в 74-ата минута, само че стреля доста неопределено. До края на мача нови попадения не паднаха и по този начин "гражданите " се поздравиха с три точки в този същински трилър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР