Манчестър сити стигна до четвъртфиналите в Шампионската лига едва за

...
Манчестър сити стигна до четвъртфиналите в Шампионската лига едва за
Коментари Харесай

"Манчестър сити" загуби у дома за пръв път от 460 дни

Манчестър сити " стигна до четвъртфиналите в Шампионската лига едвам за повторно в последните седем сезона. " Гражданите " позволиха изненадваща загуба от " Базел " на своя стадион " Етихад " с 2:1, само че не престават напред, откакто в първата среща победиха с 4:0.

Габриел Жезуш изведе " Сити " напред още в осмата минута след подаване на Бернардо Силва. Традиционна многоходова офанзива в стила на " жителите " докара до съвършен пас на Силва и бразилският нападател получи на празна врата.

Ранното попадение докара до разпределяне в редиците на англичаните и те позволиха да бъдат изравнени в 17-ата минута. Тогава Елионуси получи топката към точката за дузпа и безусловно разстреля Клаудио Браво след чудесно подаване на Риверос.

След почивката темпото доста спадна, само че " Базел " се възползва от загуба на централизация в редиците на домакините и стигна до втори гол. Елионуси се регистрира с асистенция към Ланг, а швейцарецът вкара с прекрасен изстрел.

 Футболистите на
© Reuters

Футболистите на " Базел " напуснаха с чест шампионата.

" Гражданите " не бяха губили на " Етихад " в 40 следващи мача (34 победи и единствено шест равенства). За последно това се случи на 3 декември 2016 година, когато " Челси " завоюва с 3:1. От триумфа на сините изминаха тъкмо 460 дни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР