Манчестър Сити спечели трофея на Шампионската лига с победа над

...
Манчестър Сити спечели трофея на Шампионската лига с победа над
Коментари Харесай

„Манчестър Сити” е новият футболен крал на Европа

„ Манчестър Сити ” завоюва трофея на Шампионската лига с победа над „ Интер ” с резултат 1:0. Така тимът се трансформира в първия британски клуб след градския противник „ Манчестър Юнайтед ", който завоюва требъла от Висша лига, ФА Къп и Шампионска лига в един сезон.

В началните минути на мача „ жителите “ изглеждаха респектирани от своя противник и не демонстрираха предстоящата от почитателите игра. В 27-а минута от дуела обаче Холанд насочи рисков удар към вратата на „ Интер ", който бе избавен от вратаря Онана, а единствено 2 минути по-късно сходен удар насочи и Де Бройне.

Отборът на „ Интер ” отвърна с няколко центрирания в полето на съперника. В 36-а минута Кевин де Бройне напусна играта поради травма, за жалост на всички почитатели на британския отбор, и бе сменен от Фоудън. Де Бройне падна и се нуждаеше от лекуване, преди да се опита да продължи, като в последна сметка трябваше да бъде сменен от Фил Фоудън, а мачът на Олимпийския стадион " Ататюрк " към момента беше без голове.

Във второто полувреме играта очевидно бе забързана и доби движение тъкмо като за край от такова естество. И резултатът не закъсня – в 68-а минута ослепителен удар на десния крайник на Родри отпрати топката във вратата на „ Интер ” и „ Сити " поведе с 1:0.

Само минута по-късно удар на Димарко приключи с греда – малшанс за „ Интер ”. До края на играта резултатът остана неизменен и „ жителите " победиха с успеха.

Съперниците се изправиха един против различен на финала в Истанбул. И двата тима към този момент си подсигуряваха място в най-престижния европейски клубен шампионат следващата година. Главен арбитър на днешния край бе полякът Шимон Марчиняк, който управлява и разногласието за международната купа сред Аржентина и Франция в края на предходната година в Катар. Помощници на Марчиняк бяха Павел Соколницки и Томаш Листкиевич. Четвърти арбитър беше румънецът Ищван Ковач, а на ВАР-а оперира различен поляк – Томаш Квятковски.

Източник:БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР