Манчестър Сити спечели гостуването на РБ Лайпциг с 3:1 в

...
Манчестър Сити спечели гостуването на РБ Лайпциг с 3:1 в
Коментари Харесай

В Манчестър Сити са притеснени заради Холанд

Манчестър Сити завоюва гостуването на Република България Лайпциг с 3:1 в Група G на Шампионската лига и по този начин води в класирането с 6 точки от 2 мача.

Въпреки това, на „ Етихад “ имат мотив за терзание, който идва не от кое място да е, а от огромната звезда на тима – Ерлинг Холанд. Норвежецът не съумя да се разпише нито при гостуването в Лайпциг, нито при домакинската победа с 3:1 против Цървена Звезда.
 
Вземайки под внимание и предишният сезон, норвежкият футболист няма гол в мач от Шампионската лига към този момент пети следващ мач, защото по този начин и не се разписа в полуфиналите против Реал Мадрид през предишния сезон, както и във финала против Интер.

Така Холанд влезе в най-дългата серия от мачове в даден шампионат, в които не е отбелязвал гол. В ШЛ той има 35 гола, които паднаха в първите му 27 мача, само че от този момент по този начин и не съумява да порази противниковите порти.

Головата суша на Холанд в шампионата е странна поради обстоятелството, че във Висшата лига той се оправя сносно от началото на акцията – 8 гола и 1 асистенция в 7 мача.

За наслада на „ жителите “, другият нападател – Хулиан Алварес, се намира в страхотна форма в най-силния европейски клубен шампионат и в първите двама мача на отбора вкара 3 гола.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР