Манчестър сити спечели ФА къп след победа с 2:1 срещу

...
Манчестър сити спечели ФА къп след победа с 2:1 срещу
Коментари Харесай

"Манчестър сити" направи втора крачка към требъла с триумф във ФА къп

Манчестър сити " завоюва ФА къп след победа с 2:1 против " Манчестър юнайтед " на финала на " Уембли ". Илкай Гюндоган вкара и двата гола за триумфа на отбора, а Бруно Фернандеш се разписа от дузпа за " Юнайтед ".

С триумфа " Сити " оформи дубъл в Англия, откакто към този момент завоюва във. Тимът на Хосеп Гуардиола е на крачка от требъл, като ще играе в Шампионската лига против на 10 юни в Истанбул. " Гражданите " печелят ФА къп за седми път в историята си.

" Сити " поведе още в 12-ата секунда. Гюндоган се разписа със страховит удар от въздуха, като това е най-бързият гол във край на ФА къп в историята. " Гражданите " продължиха да нападат, а Родри и Ерлин Холанд пробваха удари, само че не откриха задачата. Кевин де Бройне също имаше късмет от директен свободен удар, само че не уцели вратата.

В 32-ата минута " Юнайтед " имаше искания за дузпа за игра с ръка на Джак Грийлиш. Първоначално съдията Пол Тиърни не даде сигнал, само че след обзор на системата за видеоповторение (VAR), той реши, че нарушаване има. Бруно Фернандеш вкара за 1:1.

Малко след началото на второто полувреме " Сити " поведе още веднъж. Де Бройне центрира от директен свободен удар, като откри Гюндоган на границата на наказателното поле, а халфът се разписа още веднъж с удар от въздуха. Холанд можеше да означи нов гол за " Сити ", само че Давид де Хеа избави. Гюндоган вкара още веднъж в 71-ата минута, само че този път попадението му беше анулирано поради засада. Алехандро Гарначо беше покрай изравнителен гол за " Юнайтед ", само че прати топката около гредата.

В 92-ата минута " Юнайтед " беше покрай гол след удари на Рафаел Варан и Скот Мактоминей, само че играчите на " Сити " някак съумяха да опазят вратата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР