Манчестър сити спечели 18-ата си поредна победа във Висшата лига

...
Манчестър сити спечели 18-ата си поредна победа във Висшата лига
Коментари Харесай

Съперниците ни не играят футбол, каза Гуардиола след успеха над "Нюкасъл"

Манчестър сити " завоюва 18-ата си поредна победа във Висшата лига и се откъсна с 15 точки пред " Манчестър юнайтед ". Успехът с 1:0 над " Нюкасъл " беше признат умерено от мениджъра Пеп Гуардиола, който посочи, че отборът му е трябвало да завоюва по-убедително. Според испанеца отборите, против които се изправя " Сити " нямат никакво предпочитание да се надиграват.

" Би било добре, в случай че нашите съперници играят футбол. Заради самата игра, поради почитателите и всички останали. Но не мога да осъждам никого, тъй като всеки управител взема решение по какъв начин да подходи и по какъв начин да играе неговият тим ", сподели Гуардиола след мача.

В огромна част от срещата " Нюкасъл " се защитаваше с всичките си футболисти зад линията на топката, а през първата част " свраките " си подадоха топката едвам 86 пъти. Накрая на срещата домакините приключиха с едвам шест удара и владеене на топката от 22% от времето.

" Никога не е елементарно да играеш против тим, който се пази толкоз надълбоко, безусловно с 10 индивида в наказателното си поле. Те чакаха само да стигнат до някой тъч или свободен удар и корнер до нашата врата. В такива дуели е значимо да намериш метода по какъв начин да ги атакуваш ", сподели още Гуардиола и добави, че даже нападателят на " Нюкасъл " Хоселу е бил претрупан с отбранителни функционалности и е покривал Фернандиньо.

Мениджърът на " свраките " Рафаел Бенитес отбрани своя метод в дуела, обяснявайки, че при всеки различен сюжет " Сити " е щял да разгроми неговия тим.

" Винаги съм считал, че най-хубавият метод да се защитаваш е допустимо най-далеч от личната си врата, това прави нашият тим. Повечето хора са на друго мнение с мен, само че по тази причина футболът е толкоз прелестен ", изясни Гуардиола.

WWWWWWWWWWWWWWWWWW@ManCity secured their 18th successive @premierleague victory with a 1-0 win over @NUFC to move 15 points clear at the top.

Can they break @FCBayern's record? Report here: https://t.co/2OXONXTXoSpic.twitter.com/Ee8Cr1zzH9
— Sky Sports PL (@SkySportsPL) December 27, 2017

Според него, когато топката е покрай вратата на неговия тим, " Сити " е в заплаха и поради това желае отборът му да пресира противника си още преди да е минал центъра. Испанецът добави, че " Нюкасъл " е имал положения, когато е излязъл в офанзива.

" Много съм удовлетворен от серията от победи, само че повече от обстоятелството, че имаме много сухи мрежи (общо 11 през сезона – бел. ред.). Остават 18 мача във Висшата лига, тъй че ще забележим какъв брой са ни нужни, с цел да станем първенци. Когато си спечелил 18 следващи мача можеш да се насладиш на това 10 или 15 минути, само че не да залиташ прекомерно доста. Засега всичко при нас е наред ", добави мениджърът на " жителите ".

Неговият тим записа рекордна 11-а поредна победа като посетител. В идващия дуел " Сити " гостува на " Кристъл палас " и може да излезе еднолично отпред, откакто в този момент изравни " Челси ". Успех над " орлите " ще значи и 19-а поредна победа в шампионата, с което " Сити " ще се изправни с " Байерн " (Мюнхен) от сезон 2013-14, когат беше воден точно от Гуардиола.

Точно баварците държат върха за най-вече следващи победи от отборите от Топ 5 шампионатите на Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР