Манчестър Сити си върна 16-те точки преднина в челото на

...
Манчестър Сити си върна 16-те точки преднина в челото на
Коментари Харесай

Ман Сити сипа още една тройка на Арсенал, за 100-те на Гуардиола

Манчестър Сити си върна 16-те точки преднина в челото на класирането на Висшата лига, откакто не даде безусловно никакъв късмет на Арсенал.

За повторно в границите на няколко дни Сити победи Арсенал с 3:0 в Лондон, като в този момент го стори и на личния му стадион.

Футболистите на Сити бяха безгрешни, с цел да отбележат с победа мач №100 на своя управител Хосеп Гуардиола отпред на отбора.

Арсенал от своя страна позволи три гола единствено за първото полувреме в домашен мач от Висшата лига за първи път в историята си. Арсен Венгер пък не направи нито една промяна в дуела.

Ман Сити откри с прелестен гол в 15-та минута, дело на Бернардо Силва. Силва задържа топката пред наказателното поле, финтира двама и осъществя.

Аарън Рамзи направи може би най-сериозния пропуск за Арсенал за полувремето в 22-та минута.

Фантастична акция на Лирой Сане, Серхио Агуеро и на върха на офанзивата Давид Силва, даде още веднъж резултат в 28-та минута, когато Сити направи 2:0. Сане откри Агуеро пред наказателното поле, а той продължи към Давид Силва във вратарското поле и той с красиво допиране откри мрежата.

Пет минути по-късно на "Емирейтс " нещата получиха пагубен тип, когато след нова показна акция, Лирой Сане добави към асистенцията за първия гол и попадение, с което направи 3:0 в Лондон.

Снегът, завалял над Лондон в допълнение затрудни футболистите след почивката.

Нищо изключително не се промени, само че в последна сметка шансът се усмихна на Арсенал в 52-та минута. За малко. Отаменди фаулира Мхитарян в наказателното поле и Андре Маринър уточни бялата точка... Само с цел да може Пиер-Емерик Обамеянг да профука дузпата, като направи задачата на Едерсон да наподобява даже лесна при спасяването.

След пропиляната златна опция да се върнат в мача, "топчиите " тотално се предадоха.

Серхио Агуеро бе в отлична позиция да направи и 4:0 в 78-та минута, само че Петър Чех се прояви класно, като отрази удара.

До края срещата се доиграваше, като "Емирейтс " остана полупразен за финалните минути.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР