Манчестър Сити се върна на пътя на победите във Висшата

...
Манчестър Сити се върна на пътя на победите във Висшата
Коментари Харесай

Манчестър Сити прекъсна лошата си серия след обрат срещу коравия Лутън

Манчестър Сити се върна на пътя на успехите във Висшата лига, откакто в дуел от 16-ия кръг на британската Висша лига обърна новака Лутън с 2:1 като посетител.


" Гражданите " нямаха триумф в четири поредни срещи във висшия футболен ешелон, като понесоха и удар преди началото на мача, когато стана ясно, че норвежката голова машина Ерлинг Холанд е с контузия на крайници и няма да играе в срещата на " Кенилуърт Роуд ". Въпреки превъзходството в разиграването на топката, възпитаниците на Пеп Гуардиола се оказаха догонващи в резултата в края на първото полувреме, когато прецизен за " шапкарите " бе Илайджа Ууд. След почивката обаче първенците взеха своето, като след няколко положителни обстановки първо Бернардо Силва изравни с отлично самостоятелно осъществяване, а малко по-късно Хулиан Алварес откри Джак Грийлиш в наказателното поле и британският национал преодоля Томас Камински за крайното 2:1.

Сити е четвърти в класирането с 33 точки, на четири от новия водач Ливърпул. Лутън още веднъж си потегли с празни ръце след трагичната загуба от Арсенал по-рано през седмицата, като е в зоната на изпадащите с 9 пункта. В идващия кръг новаците гостуват на Борнемут, до момента в който за Гуардиола и компания следва домакинство на Кристъл Палас. Преди това " небесносините " гостуват на Цървена звезда в Шампионската лига.

В другите два мача от неделния следобяд, Евертън реализира нов триумф след класиката над Нюкасъл, побеждавайки Челси с 2:0 вкъщи. Точни за " карамелите " бяха Абдулайе Дукуре и резервата Люис Добин. В лондонско дерби пък, Фулъм разруши Уест Хем с 5:0 като хазаин, а головете за отбора на Марко Силва означиха Раул Хименес, Уилиан, Тосин Адарабиойо, Хари Уилсън и Карлос Винисиус. Това бе и втора поредна домакинска победа с този резултат за " Котиджърс " след тази над Нотингам Форест. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР