Манчестър Сити се наложи над Борнемут с 4:1 като гост

...
Манчестър Сити се наложи над Борнемут с 4:1 като гост
Коментари Харесай

Манчестър Сити отнесе Борнемут и върна напрежението за Арсенал

Манчестър Сити се наложи над Борнемут с 4:1 като посетител на „ Виталити “ в мач от 25-ия кръг на Висшата лига.

Двубоят стартира с напън от страна на Манчестър Сити. В 15-ата минута след рикошет Ерлинг Холанд шутира, само че топката срещна напречната греда на вратата, защитавана от Нето. Хулиан Алварес обаче се възползва от създалата се обстановка и прати топката отблизо разстояние в мрежата на „ черешките “.

След центриране от корнер в 22-ата минута, Рубен Диас се извиси над всички и насочи изстрел с глава, който обаче мина около десния непряк дирек.

Фил Фодън бе изведен по левия фланг на нападението на „ жителите “ в 29-ата минута. Английският национал сви топката за Холанд, който изстрел към точката за осъществяване на дузпа прати топката за повторно във вратата на Борнемут.

Фодън се употребява от неточност при разиграването на Борнемут в 45-ата минута, след което посредством финт се оправи с Джак Стивънс и излезе самичък против Нето. Фодън резервира самообладание и прати топката във вратата на „ черешките “ за трети път в дуела.

Второто полувреме още веднъж започва с напън от страна на Манчестър Сити. В 51-ата минута Нето не съумя да почисти топката след центриране в наказателното му поле, от което се възползва Родри, чийто удар рикошира в тялото на Крис Мефъм и влезе във вратата.

Борнемут въпреки всичко съумя да доближи до почетно попадение в 83-ата минута, Джордан Земура лиши топката и комбинира на двойно подаване със собствен съотборник, след което сви топката за Жеферсон Лерма, който осъществя.

След този триумф Манчестър Сити се приближи на две точки от водача в класирането – Арсенал, който обаче е с мач по-малко от „ жителите “. Борнемут пък продължава да се бори за своето оцеляване, откакто има 21 точки и се намира на 19-о място във Висшата лига.
   
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР