Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига, след

...
Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига, след
Коментари Харесай

Манчестър Сити детронира Реал след разгром на Етихад и ще спори с Интер за трофея в Шампионската лига

 Efbet2023 Horizontal
Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига, откакто разгроми с 4:0 Реал (Мадрид) в реванша от полуфиналите на най-силния европейски клубен шампионат. Тимът на Пеп Гуардиола продължава след общ резултат 5:1.

С триумфа " жителите " си върнаха за загубата от Реал на същата фаза на шампионата през предходната година. Английският отбор натисна още в началотом а в 23-ата минута откри резултата. Тогава Кевин де Бройне изведе Бернардо Силва, който беше прецизен за 1:0. Реал беше покрай изравнителен гол, само че Тони Кроос уцели напречната греда минути по-късно. В 37-ата минута домакините усилиха преднината си. Илкай Гюндоган беше блокиран, само че топката стигна до Бернардо Силва, който с глава вкара втория си гол в мача.

След почивката " Реал опита да натисне, само че Сити се справяше добре в отбрана. В 76-ата минута резултатът стана 3:0 след автогол на Едер Милитао след центриране на Де Бройне. В края на мача Хулиан Алварес оформи крайния резултат, завършвайки добра офанзива на " жителите ". На финала на 10 юни в Истанбул " небесносините " ще срещнат Интер, който в профил Милан. Това е втори край за Сити в последните три години, откакто през 2021 година отборът загуби от Челси. Футболистите на Пеп Гуардиола към момента имат късмет и за требъл през този сезон. Тимът е покрай купата във Висшата лига, а също така е на край за ФА Къп, където ще се изправи против градския си противник Манчестър (Юнайтед).

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР