Манчестър Сити се доближи на три точки до лидера Ливърпул,

...
Манчестър Сити се доближи на три точки до лидера Ливърпул,
Коментари Харесай

Сити се доближи на три точки от Ливърпул на върха

Манчестър Сити се приближи на три точки до водача Ливърпул, откакто надви елементарно с 3:0 над Астън Вила в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. „ Гражданите” се завърнаха на втората позиция във краткотрайното нареждане, изпреварвайки отбора на Лестър, който през вчерашния ден сътвори същинска сензация, побеждавайки с 9:0 като посетител тима на Саутхемптън.

Мърсисайдци обаче са и с мач по-малко, който те ще изиграят на следващия ден, когато срещнат Тотнъм на „ Анфийлд”.

Шампионите преодоляха съпротивата на Астън Вила с три безответни гола през втората част на дуела на „ Итихад”. Точни за жителите бяха Рахийм Стърлинг, Кевин де Брюин и Илкай Гюндоган. В заключителните минути на мача бразилецът Фернандиньо получи втори жълт картон и бе отхвърлен от игра.

Първата обстановка в мача пристигна още в 5-ата минута и се разкри пред Габриел Жезус. След отлична работа по левия фланг на Рахийм Стърлинг, топката бе пратена в наказателното поле, където след серия от рикошети попадна в Жезус, който стреля технично, само че около вратата. Още в идната офанзива още веднъж Стърлинг проби добре отляво, само че центрирането му бе избито в корнер.

Началото на срещата не бе изненадващо за никого, като домакините бяха отборът, който владееше топката и организираше рисковите офанзиви, до момента в който играчите на Астън Вила избраха да работят на контраофанзива.

В 20-ата минута „ гражданите” имаха искания за дузпа, откакто Стърлинг стреля, само че топката се отби в ръката на Бьорн Енгелсми излезе в корнер. След преразглеждане на обстановката с ВАР, решението на рефера бе доказано.

Три минути по-късно футболистите на Вила също претендираха за 11-метров углавен удар, само че след нова приложимост на видеоповторенията, още веднъж дузпа не бе отсъдена.

В предпоследната минута на първата част Давид Силва пропусна най-чистото състояние през първото полувреме. Давид Силва се озова на стрелкова позиция в наказателното поле след асистенция на Стърлинг, само че ударът му мина на сантиметри от левия непряк дирек.

Втората част на мача стартира по най-хубавия метод за „ гражданите”. Тимът на Пеп Гуардиола съумя да поведе в резултата единствено 20 секунди след подновяването на играта. След дълъг пас на Едерсон в предни позиции, Тайрън Мингс не съумя да обезврежда Давид Силва и топката бе отклонена към Рахийм Стърлинг отляво. Английския национал напредна в пеналта и мощен шут сред краката на втатаря Том Хийтън откри резултата.

Десет минути по-късно Габриел Жезус пропусна 100-процентова обстановка. Бразилецът не съумя да се разпише, останал безусловно самичък против стража на гостите. Жезус стреля, преодоля Хийтън, само че в последния миг притичалият Мингс съумя да почисти с коляно в корнер.

Сити нанесе своя съдбоносен удар в 65-ата минута, когато домакините осъществиха втория си гол в мача. Топката се озова в мрежата след опит за центриране на Кевин Де Брюин отляво към Рахийм Стърлинг. Де Брюин прокара топката всред купа от играчи и откакто никой не съумя да играе, тя влетя в мрежата. Положението бе съответно прегледано с ВАР за засада и откакто обстановката бе регистрирана за постоянна, голът бе приет.

Само пет минути по-късно домакините осъществиха за трети път, като прецизен този път бе Илкай Гюндоган. След осъществяване на корнер, топката бе пратена в наказателното поле, където последва съществено безредие, като в последна сметка най-съобразителен се оказа Гюндоган, който от към 10 десетина метра съумя да насочи коженото кълбо в задачата.

В заключителните моменти от мача Фернандиньо от отбора на домакините получи втори жълт картон и надлежно червен, само че това не се отрази на крайния резултат в срещата. Това бе мач номер 200 за бразилеца с фланелката на „ гражданите”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР