Манчестър Сити разби с 4:1 Ливърпул на Етихад в голямото

...
Манчестър Сити разби с 4:1 Ливърпул на Етихад в голямото
Коментари Харесай

Манчестър Сити разби Ливърпул на Етихад в голямото дерби от кръга в Англия

Манчестър Сити разруши с 4:1 Ливърпул на " Етихад " в огромното дерби от 29-ия кръг на Висшата лига. " Гражданите " се нуждаеха от поврат, откакто Мохамед Салах изведе " алените " напред. С попадения на Хулиан Алварес, Кевин Де Бройне, Илкай Гюндоган и Джак Грийлиш домакините стигнаха до триумфа, който ги остави в битката за купата.

Ливърпул поведе в 17-ата минута, когато гърдира и резервира топката, а Салах я прати в далечния ъгъл на вратата на Сити. Ситуацията бе разгледена с ВАР за засада при паса към португалеца, само че такава нямаше. И след гола Сити продължи да играе повече с топката. Няколко минути по-късно Марез получи в наказателното поле и стреля мощно, само че над вратата.

Десет минути след попадението на " алените " резултатът бе подравнен. Разписа се Алварес след асистенцияна на Грийлиш.

Второто полувреме стартира чудесно за Сити. Марез центрира паралелно на голлинията и там Де Бройне протегна крайник, с цел да вкара в опразнената врата. Авансът на " жителите " бе подсилен в 54-ата минута. Алварес получи в наказателното поле и макар че се забави безпределно доста, съумя да стреля, а топката бе блокирана от Трент, който избави сигурен гол. След неговата интервенция обаче топката стигна в Гюндоган, който не сгреши - 3:1.

В 60-ата минута Алисон предотврати четвърти гол за Сити, откакто избави доста рисков удар на Грийлиш към далечния ъгъл. В 74-ата обаче неизбежното се случи - Джак Грийлиш, който изигра доста мощен мач, направи 4:1. Английският национал получи дълго подаване от Гюндоган, след което откри Де Бройне отляво. Белгиецът му върна, а Грийлиш стреля около Алисон.

С триумфа „ жителите “ се приближиха на 5 точки от водача Арсенал, който по-късно през днешния ден играе с Лийдс. Ливърпул е шести с 42 точки, на сдем от четвъртия Тотнъм, само че има и мач по-малко. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР