Манчестър Сити продължава да крачи уверен към шампионската титла във

...
Манчестър Сити продължава да крачи уверен към шампионската титла във
Коментари Харесай

Съдии опорочиха дербито между Арсенал и Манчестър Сити на старта на 2022 г.

Манчестър Сити продължава да крачи убеден към шампионската купа във Висшата лига, само че жалкото е, че „ жителите “ в следващ мач се употребяват с благоволението на съдиите в британския футбол. Този път жертвата бе Арсенал.

„ Артилеристите “ изиграха едно от най-силните първи полувремена от началото на сезона си и напълно разумно се прибраха на почивката с преднина от един гол, станал дело на младия Букайо Сака.

Преди това обаче Едерсон имаше шанс, че не бе преценено от съдията Стюарт Атуел, че има дузпа, спирайки Мартин Йодегор с шпагат в личното си наказателно поле. Нито едно от повторенията не потвърди, че бразилецът играе чисто с топката, с цел да я почисти, влизайки в краката на норвежеца. И въпреки всичко решението бе в интерес на гостите.

След почивката наклонността се резервира, само че този път бе отсъдена дузпа в интерес на Сити. Бернардо Силва навлезе с дрибъл в наказателното на Арсенал, а Гранит Джака се опита да го спре. Португалецът прекара топката зад тила му и се хвърли да пада, а швейцарецът сглупи, хващайки крилото за фланелката. ВАР се намеси и подсказа на Атуел, че е трябвало да отсъди углавен удар и тъкмо това той стори след преразглеждането. От бялата точка се разписа Риад Марез, отправяйки първия прецизен удар за отбора си в мача.

A committed performance…

But it ends in defeat at Emirates Stadium.
— Arsenal (@Arsenal)

Аймерик Лапорт едвам не си означи автогол при една от ответните офанзиви на „ топчиите “, пробвайки се да подаде с глава топката към вратаря си, само че без да осъзнае, че той излиза, с цел да го посрещне. Единствено намесата на Нейтън Аке пред гол-линията спести на французина неудобството от това да си вкара автогол. При изчистването обаче Габриел Мартинели стреля с несъразмерна сили в опразнената врата, само че уцели гредата.

Малко по-късно Габриел Магаляеш видя аления цвят на картона, спирайки с тяло нападател на „ жителите “ при една контра-атака. Бразилецът бе получил един от безбройните жълти картони, които съотборниците му си изкараха при противоречивите обстановки, а Стюарт Атуел не се посвени да го прати под душовете, макар че нарушаването бе в централния кръг и не бе осъществено с несъразмерна експанзия.

До края на мача играчите на Микел Артета се прибраха в отбрана и рядко опитваха, въпреки и положителни офанзиви. Това обаче даде на Пеп Гуардиола опция да изнесе отбора си напред, а оповестените 6 минути добавено време му бяха от изгода, тъй като точно в тях падна и победното попадение на Родри, който се възползва от една свободна топка, изпреварвайки централните бранители на Арсенал, с цел да вкара кълбото във вратата. При насладата си испанеца захвърли тениската си и скочи с обидни думи към почитателите на домакините, провокирайки ги да реагират на насладата му. Резултатът обаче бе просто жълт картон, като само Родри имаше шанс, че отсреща не бяха ултраси от Балканите или Франция, тъй като сходни подиуми нерядко водят до изблик на сериозна експанзия.

В последна сметка точките отидоха в актива на Манчестър Сити и постепенно, само че несъмнено купата се доближава към „ Етихат “, до момента в който Арсенал е заплашен от това да изпадне от топ 4 след края на първия кръг за новата 2022 година

A hard-fought win
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР