Манчестър Сити постигна важен обрат от 0:1 до 3:1 у

...
Манчестър Сити постигна важен обрат от 0:1 до 3:1 у
Коментари Харесай

Сити спечели с обрат срещу Юнайтед

Манчестър Сити реализира значим поврат от 0:1 до 3:1 вкъщи против Манчестър Юнайтед в дербито от 27-ия кръг във Висшата британска лига. С два гола за първенците през второто полувреме се отличи Фил Фоудън.

Маркъс Рашфорд с шут от отдалеченост изненадващо даде задатък за 20-кратните първенци на Англия още в осмата минута след асистенция на Бруно Фернандеш. 

След това домакините съумяха да наложат напън и с пропуски преди почивката се отличиха Фоудън на два пъти, Родри и Ерлинг Холанд.

В 56-ата минута Фоудън получи пас от Родри и изравни резултата с удар в горния ъгъл на вратата, защитавана от Андре Онана. Английският национал Фил Фоудън направи резултата 2:1 10 минути преди края на постоянното време след подаване на Хулиан Алварес.

В първата минута на спомагателното време Софиан Амрабат изгуби топката пред наказателното поле, а Родри асистира за Холанд, който оформи крайното 3:1 в интерес на Сити, предава БНР.

" Небесносините " са спечелили шест от последните седем дербита с градския си противник. 

Манчестър Сити е на второ място в класирането, като изостава единствено на точка зад водача Ливърпул. Юнайтед остава на шеста позиция във Висшата лига.

В различен мач: Бърнли - Борнмут 0:2.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР