Манчестър Сити постигна съгласие за трансфера на защитника Рубен Диаш

...
Манчестър Сити постигна съгласие за трансфера на защитника Рубен Диаш
Коментари Харесай

Манчестър Сити постигна споразумение за трансфера на Рубен Диаш

Манчестър Сити реализира единодушие за прехвърлянето на бранителя Рубен Диаш от Бенфика за 68 милиона евро плюс спомагателни бонуси, оповестиха от португалския клуб.

За да бъдат спазени разпоредбите на финансовия феърплей в посока от Манчестър Сити към Лисабон поема аржентинският деец Николас Отаменди, само че с обособен самостоятелен трансфер на стойност 15 милиона евро, допълват още от Бенфика. Орлите от Лисабон потвърдиха и двете покупко-продажби, само че прецизират, че и Диаш, и Отаменди към момента не са подписали персоналните си контракти.

23-годишният Рубен Диаш навъртя 137 мача по време на четирите си години с първия тим на Бенфика, като беше съществена част и при извоюваната шампионска купа през сезон 2018/2019. Също по този начин стигна и до националния тим на Португалия, където има освен 19 мача, само че и игра при извоюваната Лига на Нациите предходната година.

Надеждите на Хосеп Гуардиола са, че идването му ще стегне нестабилната отбрана на Сити, която инкасира пет гола нощес от Лестър.

Рубен Диаш ще бъде петото ново попълнение на тима през това лято след привличането на Пабло Морено, Феран Торес, Нейтън Аке и Скот Карсън.

32-годишният Николас Отаменди има две трофеи в Премиършип, както и Купа на Англия и напуща Манчестър Сити след пет сезона в клуба.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР