Манчестър Сити постигна победа над Севиля, за да спечели първата Суперкупа на УЕФА

...
Манчестър Сити издържа нервите си, за да победи Севиля с
Коментари Харесай

Манчестър Сити издържа нервите си, за да победи Севиля с 5-4 при дузпи и да спечели Суперкупата на УЕФА за първи път в историята си след завладяваща игра завърши 1-1 след 90 минути.

Всичките първи девет точкови удара от дузпите бяха реализирани в сряда, но защитникът на Севиля Неманя Гудел удари дузпата си в напречната греда, за да донесе победата на Ман Сити, който загуби с дузпи от Арсенал в английския Къмюнити Шийлд преди 10 дни.< /p>

Това беше 15-ият трофей, спечелен от Манчестър Сити под управлението на мениджъра Пеп Гуардиола, което започна през 2016 г. и компенсира неотдавнашната загуба от Арсенал в Къмюнити Шийлд.

„Мениджърът ни даде да се разбере толкова ясно преди мача колко много иска да спечели този трофей“, каза полузащитникът на Сити Джак Грийлиш.

„Така или иначе искате да спечелите всичко, но това ни даде по-голям подтик. Този клуб никога не го е печелил. Чувството е страхотно“, каза той.

Кайл Уокър от Сити вдигна купата на фона на тиксо и скандирания „Шампиони“ от неговите съотборници на сцената в средата на терена.

„Наистина е разочароващо за нас, но се гордея със съотборниците си“, каза нападателят на Севиля Ерик Ламела след мача. „Отборът свърши добра работа, бягахме много срещу много, много добър отбор.“

Юсеф Ен-Несири даде преднина на победителя в Лига Европа Севиля с висок удар с глава в 25-ата минута, но Ман Сити изравни чрез удар с глава на 21-годишния Коул Палмър в 63-та минута.

Това беше вълнуващ мач, изигран при ужасна жега и влага на стадион "Георгиос Караискакис" в Атина, Гърция, тъй като упоритият Севиля създаваше много проблеми на защитата на Сити, която често беше изложена.

Севиля накара победителите от Шампионската лига от миналия сезон да се чувстват неудобно с агресивен висок пресинг и Ен-Несири пропиля няколко възможности, преди да отбележи след контраатака.

Маркос Акуна вдигна брилянтно центриране отляво към нападателя на Мароко, който се изкачи по-високо от Нейтън Аке и Йоско Гвардиол, за да отприщи мощен удар с глава покрай вратаря Едерсон.

Ерик Ламела пропиля нов добър шанс на Севиля, преди Манчестър Сити да започне да контролира мача, завършвайки силно първото полувреме, тъй като Ерлинг Хааланд и Матео Ковачич просто не успяха да реализират центрирания от Фил Фодън и Джак Грийлиш.

Севиля обаче започна силно второто полувреме и Ен-Несири пропусна седящ играч след брилянтна контраатака, водена от Лукас Окампос. Нападателят на Мароко пропиля още една великолепна възможност, преди Родри да открие Палмър, който се крие зад защитата, и той нанесе клиничен удар с глава, който премина над вратаря Ясин Буну и в мрежата.

Нейтън Аке можеше да спечели за Сити в добавеното време, но неговият удар с глава от пет ярда беше блестящо спасен от Буну, който почти спря точния удар на Кайл Уокър при дузпата, преди Гуделж да удари гредата.

„Винаги щеше да е труден мач. Момчетата показаха добро представяне. Трябва да бъдем по-стриктни, но свършихме работата“, каза капитанът на Манчестър Сити Уокър пред TNT Sports.

„Ако някой е играл с мен, знае, че не обичам да изпълнявам дузпи, защото не обичам да разочаровам хората, ако пропусна. Пеп ме постави в пет. [Исках] да покажа лидерство. За щастие, тя влезе и беше печелившата“, каза той.

Ако Манчестър Сити сега спечели Световното клубно първенство през декември, това ще попълни списъка с отличия на Гуардиола от пристигането му в Англия, който вече включва пет титли от Висшата лига, четири Купи на лигата, две Купи на ФА и първата Шампионска лига на клуба.

„Наистина сме доволни, че клубът спечели това“, каза Гуардиола в сряда. „Липсва ни само един, за да завършим пълния кръг и да имаме всички титли, които можем да имаме.“

 

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР