Манчестър Сити посреща претендента за титлата Арсенал в голямото дерби

...
Манчестър Сити посреща претендента за титлата Арсенал в голямото дерби
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Битката за титлата - Манчестър Сити vs. Арсенал, съставите

Манчестър Сити посреща кандидата за купата Арсенал в огромното дерби от 33-ия кръг на британската Висша лига. Сблъсъкът сред сегашния първенец и водач в класирането започва в 2 2:00 часа и ще може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. На уеб страницата ще проследим всичко най-интересно от дуела.

Преди основната среща в борбата за купата на „ Етихад “, разликата сред „ жителите “ и „ артилеристите “ е пет точки в интерес на лондончани. Сити обаче са с два мача по-малко и ще се опитат да нанесат сериозен удар по упоритостите на Микел Артета и компания за успех в Лигата.

Арсенал е разтърсен в последните няколко кръга, като записа три следващи равенства, а отбраната инкасира цели седем попадения в тях. От своя страна „ небесносините “ са в поредност от шест поредни победи във Висшата лига, като в това време се класираха за полуфиналите на Шампионска лига, където ще играят с носителя на трофея Реал Мадрид, и за финала във ФА Къп, където ги чака градският противник Юнайтед.

Мениджърът на първенците Хосеп Гуардиола, който няма да може да разчита на контузения Нейтън Аке, съобщи на конференцията си преди дербито, че при победа тимът му ще държи ориста в свои ръце.

„ След първите 19 мача във Висшата лига, при метода, по който Арсенал стартира, е мъчно да си показва, че сме в тази позиция в този момент. Разбира се, те също държат ориста в свои ръце, тъй като в случай че завоюват, зависи от тях. Но в случай че ние спечелим, несъмнено ориста ще бъде в наши ръце. Мачът е доста, доста значим, тъй като можем да спечелим точки, а най-големият ни противник този сезон може да загуби такива. Важен е, само че не съдбоносен, тъй като има доста сложни мачове и за двата тима “, сподели испанецът.

Колегата му отпред на „ топчиите “ Микел Артета има повече кадрови проблеми. С травми са Мохамед Елнени, Уилям Салиба и Такехиро Томиясу. Подобно на Гуардиола, Артета изрази мнение, че конфликтът на „ Етихад “ няма да бъде решителен за изхода в борбата за купата.

„ Знам, че ни следва сложен мач на „ Етихад “, само че дали той ще реши целия сезон? Не. В тима има религия, следих по какъв начин играчите реагираха след Саутхемптън, защитаваха се един-друг във всеки миг. Наистина желаеме купата и ще го покажем още веднъж на следващия ден. Но би трябвало да бъдем съвършени, тъй като на този стадий от сезона тъкмо това се изисква от нас. Ако спечелим на следващия ден, няма да сме станали първенци. Да, ще увеличим възможностите си, само че пет мача в това състезание към момента е доста подло. От самото начало знаехме, че Сити и Ливърпул са най-хубавите тимове, те заслужават почитание за това, което вършат през последните 6-7 години. Искахме да се доближим до тях, в този момент сме изцяло равностойни “, разяснява той.

/ /

22:00 часа |

Висша лига, 33-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР