Манчестър Сити победи Уулвърхемптън с 3:0 у дома в мач

...
Манчестър Сити победи Уулвърхемптън с 3:0 у дома в мач
Коментари Харесай

Ерлинг Холанд избухна с три гола за класика над Уулвс

Манчестър Сити победи Уулвърхемптън с 3:0 вкъщи в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. В воин за отбора още веднъж се трансформира Ерлинг Холанд, който осъществя хеттрик. С триумфа „ жителите “ се приближиха на 2 точки от водача Арсенал, който е с два мача по-малко. „ Вълците “ са 17-и с актив от 17 пункта.

Манчестър Сити имаше цялостен надзор в дуела още от първата минута, само че се затрудняваше да сътвори чисти обстановки пред вратата на Жозе Са до заключителните минути на първата част. В 40-ата минута Сити съумя да вземе задатък в срещата. Кевин Де Бройне центрира точно към Ерлинг Холанд. Норвежецът единствено това и чакаше и с глава съумя да прати топката в мрежата на гостите за 1:0. Три минути по-късно възпитаниците на Пеп Гуардиола имаха искания за дузпа за нарушаване след Рияд Марез. Ситуацията бе преразгледана с ВАР, само че домакините не получиха 11-метров углавен удар.

До подобен обаче се стигна пет минути след началото на втората част. Рубен Невеш препъна Илкай Гюндоган в наказателното поле. Ерлинг Холанд застана зад топката и я прати във вратата на Жозе Са за 2:0. В 53-ата минута Рияд Марез имаше отлична опция да усили задатъка на своя отбор. Алжирецът получи центриране и стреля с глава, само че ударът му бе лишен от акуратност.

Минута по-късно Жозе Са направи груба неточност и за Ерлинг Холанд остана най-лесното – да вкара топката в опразнената врата и да повиши на 3:0.

В 66-ата минута Рияд Марез най-накрая съумя да осъществя във вратата на Уулвс, само че попадението му не бе зачетено поради нередовна позиция. В 83-ата минута отбраната на Манчестър Сити се разколеба и топката стигна до Даниел Поденсе, който насочи удар по посока вратата на Едерсон, само че бе неакуратен. 

В различен дуел от кръга, игран по същото време 15-ият Лийдс и осмият Брентфорд не съумяха да си отбележат попадение и поделиха точките на " Елан Роуд ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР