Манчестър Сити победи у дома Брайтън с 1:0 в мач

...
Манчестър Сити победи у дома Брайтън с 1:0 в мач
Коментари Харесай

Манчестър Сити с изключително ценна победа срещу Брайтън

Манчестър Сити победи вкъщи Брайтън с 1:0 в мач от 11-ия кръг на британската Висша лига и излезе на трета позиция във краткотрайното класиране. Фил Фодън (44) осъществя единствения гол за триумфа на " жителите ", които подгониха първенеца Ливърпул и новия водач Манчестър Юнайтед.

Домакините започнаха умерено и за огромна изненада гостите играеха много постоянно с топката първоначално, само че офанзивите им не доведоха до голова заплаха. Играчите на Хосеп Гуардиола последователно взеха самодейността и в 14-ата минута сътвориха първото си положително състояние. Де Бройне направи двойно подаване с Гюндоган и шутира, само че вратарят на гостите Роберт Санчес избави. Десет минути по-късно Велтман попречи на Фодън да насочи удар от преференциална позиция.

Сити подвигна темпото и малко преди края на първото полувреме стигна до гол. В 44-ата минута Фил Фодън получи топката от Де Бройне, освободи си пространство за удар и прати топката в долния десен ъгъл на Санчес. За британския национал това бе осми гол от началото на сезона във всички шампионати.

След почивката " жителите " продължиха да преобладават, само че интригата се запазваше, защото втори гол във вратата на " чайките " не падаше. След час игра Брайтън се размина като по знамение с приемане на ново попадение. Удар на Гюндоган бе отразен от Санчес, а Бернардо Силва прати топката в гредата при добавката.

В 76-ата минута Мопи от гостите бе изведен зад отбраната, само че Джон Стоунс съумя да се намеси в последния миг. До края на мача домакините не позволиха повече рискове пред вратата си и сграбчиха трите точки.

След триумфа си Манчестър Сити се изкачи на третото място с 32 точки и е единствено на една зад първенеца Ливърпул и на четири след новия водач и градски противник Манчестър Юнайтед. Брайтън остава над рисковата зона, заемайки 17-а позиция с 14 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР