Манчестър Сити победи с 3:2 Нюкасъл като гост в едно

...
Манчестър Сити победи с 3:2 Нюкасъл като гост в едно
Коментари Харесай

Кевин Де Бройне се завърна за Манчестър Сити във Висшата лига с гол и асистенция за обрата над Нюкасъл

Манчестър Сити победи с 3:2 Нюкасъл като посетител в едно от дербитата на 21-вия кръг на Висшата лига на Англия, което умерено може да претендира и за наградата за " Мач на сезона " в британското състезание.

Срещата на " Сейнт Джеймсис Парк " мина през серия от обрати, феновете видяха пет зрелищни гола, а черешката на тортата бе завръщането в игра на Кевин де Бройне, който в едвам втория си турнирен мач за сезона влезе от пейката и се отличи с гол и асистенция за успеха на Манчестър Сити.

Мачът стартира с гол на Шон Лонгстаф от отбора на Нюкасъл във втората минута, само че той бе анулиран поради засада. Малко по-късно на вратата на гостите от Манчестър Сити бе направена насилствена промяна поради травма на Едерсон, който бе сменен от Щефан Ортега.

Манчестър Сити въпреки всичко поведе в резултата в 26-ата минута с гол на Бернардо Силва с пета, само че Нюкасъл, който игра доста по-добре през първата част, съумя да обърне с два идентични, само че доста красиви гола на Александър Исак и Антъни Гордън в 35-ата и 37-мата минута.

Допуснатите два бързи гола объркаха първенците от Манчестър Сити и те изглеждаха безидейни в предни позиции при започване на второто полувреме. Това обаче се промени с влизането в игра на Де Бройне в 67-мата минута, който незабавно стартира да основава проблеми на бранителите на " свраките ".

Белгийският плеймейкър се нуждаеше от единствено пет минути, с цел да изравни за 2:2. Той вкара необикновен гол с удар по земя отвън наказателното поле, който мина сред краката на защитник на Нюкасъл.

Изравнителният гол въодушеви Манчестър Сити и в последните 20 минути играта мина напълно в половината на домакините. Така се стигна до първата минута на продължението, когато Де Бройне от средата на терена пусна диагонален пас зад тила на отбраната на Нюкасъл към друга запаса - Оскар Боб и с технично осъществяване младият норвежец означи за 3:2, вкарвайки първия си турнирен гол.

Победата приближи Манчестър Сити единствено на две точки от водача Ливърпул. И двата тима имат по 20 изиграни мача, като мърсисайдци са с 45 точки, а първенците с 43. Нюкасъл е десети с 29 точки, само че в серия от четири поредни загуби във Висшата лига.

По-рано през днешния ден в дербито на Западен Лондон.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР