Манчестър Сити победи с 1:0 Тотнъм в последна среща от

...
Манчестър Сити победи с 1:0 Тотнъм в последна среща от
Коментари Харесай

"Манчестър Сити" се върна на върха с ранен гол срещу "Тотнъм"

" Манчестър Сити " победи с 1:0 " Тотнъм " в последна среща от 10-ия кръг на Висшата лига на Англия и още веднъж си върна върха в класирането. Единственото попадение вкара Рияд Марез още в 6-ата минута. Така " жителите " събраха 26 точки, колкото има и " Ливърпул ", само че небесносините водят с по-добра голова разлика. Те записват и шести следващ мач без позволен гол, а " шпорите " остава на 5-о място с 21 точки.

Повечето диалози преди мача бяха ориентирани към положението на терена на стадион " Уембли ", който трябваше да одобри три срещи в границите на четири дни.

Но не това се оказа повода за попадението, а неточност на Киърън Трипиър, който не съумя да спре дълга топка от вратаря Едерсон. Рахим Стърлинг го преодоля и съвсем от аутлинията върна обратно, където Рияд Марез с отсечен удар от към 7-8 метра прониза вратаря Юго Лорис.

Марез посвети попадението на починалия в събота президент на " Лестър " Вичай Шривадханапрабха. Алжирецът бе част от " лисиците " преди да облече екипа на " Сити ". Срещата стартира и с минута безмълвие в памет на предприемача, който стана жертва на злополука на хеликоптер.

" Много, доста сложен миг за мен е този, тъй като притежателят на " Лестър " е извънредно специфичен човек в кариерата и в живота ми. Прекарах четири години и половина в този клуб и имам доста страхотни мемоари. Той направи толкоз доста неща за " Лестър ", а и персонално за мен и ми е невероятно сега да преглътна и да приказвам ", съобщи Марез след края на мача.
Семейството на боса на " Лестър " и футболистите посетиха стадиона (СНИМКИ) Вичай Шривадханапрабха и още четирима души починаха в злополука с хеликоптер
Малко по-късно Хари Кейн не съумя да си поведе топката както би трябвало при една контраофанзива, а вратарят на гостите Едерсон излезе и съкрати дистанцията, като предотврати гола с тялото си. На другия завършек на терена още веднъж Марез можеше да се разпише, само че ударът му облиза гредата.

През второто полувреме Давид Силва излезе на чиста позиция пред вратата на лондончани след пас на Стърлинг, само че и неговият удар беше блокиран. " Тотнъм " пропиля страхотна опция 10 минути преди края посредством Ерик Ламела, който изпрати топката над гредата от близо 10 метра.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР