Манчестър Сити победи Реал Мадрид с 4:3 в първия 1/2-финал

...
Манчестър Сити победи Реал Мадрид с 4:3 в първия 1/2-финал
Коментари Харесай

Сити сломи Реал

Манчестър Сити победи Реал Мадрид с 4:3 в първия 1/2-финал от Шампионската лига. Двата тима безусловно направиха театър за почитателите на " Етихад ", където " жителите " непрекъснато водеха в резултата, само че развръзката остана за реванша идната сряда. Кевин де Бройне (2) откри, а Габриел Жезус (11) удвои. Вездесъщият Карим Бензема (33) върна Реал в мача, само че Фернандиньо (53) отново даде стабилен задатък на англичаните. После същият бразилец сгреши в центъра и изпусна бързоногия си съотечественик Винисиус Жуниор (55), който се откъсна по левия фланг и матира Едерсон. Бернардо Силва (74) върна задатъка на Сити, а към края Аймерик Лапорт игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Реал. В мач №600 за " Белия балет " Бензема (82) майсторски копна топката в жанр " Паненка " и оформи резултата. Стрелецът към този момент е с 14 попадения в шампионата, като 9 от тях са в елиминационната фаза. Общо през сезона французинът към този момент е с 41 гола. Преди него 40 или повече попадения за Реал в границите на един сезон са вкарвали Алфредо ди Стефано, Ференц Пушкаш, Уго Санчес (два пъти) и Кристиано Роналдо (осем пъти).
" Предупреждавам почитателите ни да бъдат подготвени да видят нещо магично, ще спечелим реванша на " Сантяго Бернабеу ". Никога не е добре да загубиш, тъй като за нас е значимо да спечелим Шампионската лига. Важно е да не се отхвърляме и да се борим до края. Това е най-високото равнище и играхме против страховит тим ", сподели Бензема.
" Трябваше да се пазиме по-добре. Не е добър резултатът, тъй като ни вкараха четири гола. Това значи, че не сме се отбранявали добре и имаме потребност да свършим по-добра работа във втория мач ", съобщи треньорът на Реал Карло Анчелоти.
" Нищо не е ясно за реванша. Реал е извънредно мощен тим и би трябвало да им го признаем. Преди почивката им помогнахме да се върнат в мача с наши неточности и това ни изнерви. Важното е да демонстрираме футбола, на който сме способни. Не мога да желая повече от момчетата. Футболът е необикновено представление. Поздравявам Анчелоти и отбора му, доста са положителни. Ние обаче също се убедихме, че имаме всичко належащо, с цел да стигнем до финала ", разгласи мениджърът на Сити Пеп Гуардиола.
В другия 1/2-финал нощес се изправиха Ливърпул и Виляреал.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР