Манчестър Сити победи Манчестър Юнайтед с 3:1 у дома в

...
Манчестър Сити победи Манчестър Юнайтед с 3:1 у дома в
Коментари Харесай

Гол-чудо на Рашфорд не стигна на Юнайтед, Сити взе дербито категорично

Манчестър Сити победи Манчестър Юнайтед с 3:1 вкъщи в дербито от 27-ия кръг на Висшата лига. На " Етихад " гостите поведоха с брилянтен гол на Маркъс Рашфорд, само че бяха надиграни тотално и " жителите " разумно стигнаха до цялостен поврат.


От самото начало играчите на Пеп Гуардиола преобладаваха на терена, само че " алените дяволи " се защитаваха добре и бяха рискови на контраофанзива. В осмата минута Андре Онана откри Бруно Фернандеш зад отбраната на противника със мощен пас, португалецът подаде на Рашфорд и британският национал вкара със страховит изстрел от далечното разстояние, който срещна напречната греда, преди да попадне в мрежата. До края на първото полувреме гостите имаха и други положителни шансове на контраофанзива, само че не съумяха да ги употребяват, а Онана бе отличен и отрази всички удари към неговата врата, до момента в който в един случай Ерлинг Холанд пропусна на празна врата от два метра разстояние.

След почивката играчите на Юнайтед започнаха да се уморяват и да оставят празни пространства на противника и най-активният в редиците на първенците Фил Фодън се възползва, с цел да изравни в 56-та минута със мощен и прецизен удар от надалеч. Домакините трябваше да чакат до 80-та минута за обрата, а воин за тях още веднъж бе Фодън, който получи положително подаване от Хулиан Алварес, нахлу в наказателното поле и преодоля Онана с изстрел по диагонала. В добавеното време резервата Софиян Амрабат позволи груба неточност, която разреши на Холанд да оформи крайното 3:1.

По този метод Манчестър Сити реализира втора победа над градския противник за сезона и се приближи на една точка от водача Ливърпул, до момента в който Манчестър Юнайтед записа второ следващо проваляне в Лигата и остава на шеста позиция с 44 точки, 11 по-малко от четвърти Астън Вила. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР