Манчестър Сити победи Лийдс с 3:1 в мач от 16-ия

...
Манчестър Сити победи Лийдс с 3:1 в мач от 16-ия
Коментари Харесай

Ерлинг Холанд записа нов рекорд и донесе успеха на Манчестър Сити над Лийдс

Манчестър Сити победи Лийдс с 3:1 в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Родри откри резултата, преди Ерлинг Холанд да се разпише на два пъти. Почетно попадение за домакините означи Паскал Страйк.

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола нападнаха в хода на първото полувреме. Ерлинг Холанд на няколко пъти се озова очи в очи с Илан Мелие, само че французинът избави два негови изстрела. В добавеното време Родри даде задатък на гостите с удар от вътрешността на наказателното поле.

Само пет минути след подновяването на играта през втората част първенците удвоиха преднината си. Джак Грийлиш и Ерлинг Холанд откраднаха топката от противниковата защита и се втурнаха към противниковата врата. Полузащитникът подаде към своя съотборник, който се разписа на празна врата.

Ерлинг Холанд подпечата триумфа на отбора си и удвои головата си сметка в дуела в 65-ата минута след нова асистенция на Джак Грийлиш. Нападателят означи 20 гола в границите на 14 срещи, което е връх за шампионата. Бащата на Ерлинг - Алфи Холанд има 19 гола в 181 мача във Висшата лига.

" Пауните " понижиха изоставането си, откакто Паскал Страйк засече с глава центриране от ъглов удар на Сам Грийнууд.

Вратарят на " жителите " Едерсон се трансформира в играча със 150 турнирни победи в най-кратък интервал. Стражът записва това достижение в 197 мача.

Манчестър Сити се изкачи до 2-рата позиция в класирането с актив от 35 пункта. Лийдс заема 15-ото място с 15 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР