Манчестър Сити победи Интер с 1:0 във финалния сблъсък на

...
Манчестър Сити победи Интер с 1:0 във финалния сблъсък на
Коментари Харесай

Манчестър Сити е новият крал на Европа! Гражданите излъгаха Интер и завоюваха исторически требъл!

Манчестър Сити победи Интер с 1:0 във финалния конфликт на Шампионската лига и завоюва първия си трофей от тази конкуренция! 

Сезон 2022/23 ще остане вечно в историята на манчестърския клуб, защото те завоюваха исторически требъл - " жителите " завоюваха шампионската купа на Англия, ФА Къп и довечера затвърдиха усещанията на мнозина, че са най-хубавият тим в Европа, печелийки и Шампионската лига.
 Снимка 621978
Източник:

Двубоят на стадион " Кемал Ататюрк " в Истанбул беше следен от над 70 000 фенове, само че не предложи най-качествения футбол. Финалът беше равносилен в по-голямата си част, само че " нерадзурите " не съумяха да се възползват от своите шансове, до момента в който " жителите " го направиха и в 68-ата минута Родри овенча напъните на своите съотборници и те победиха с трофея на Шампионската лига.
 Манчестър Сити - Интер 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Манчестър Сити - Интер 1:0 (Развой на срещата по минути)

Битката за трофея ще се организира на стадион " Ататюрк " в Истанбул

Първата по-интересна обстановка напълно предстоящо се случи пред вратата на Интер. Бернардо Силва получи топката на десния фланг, отстрани Ди Марко, навлизайки в наказателното поле, само че фалцовият му изстрел с левия крайник мина около гредата.

Символичните домакини стигнаха до първата си отлична опция за гол в 27-ата минута. Ерлинг Халанд получи извеждащ пас в наказателното поле и стреля мощно с левия крайник, само че Онана не трепна и парира опита му с лявата си ръка.
 Снимка 621967
Източник:

Десет минути преди почивката почитателите на Сити трябваше изживеят отблъскващ миг. Един от най-хубавите футболисти в света - Кевин де Бройне, се контузи и нямаше по какъв начин да продължи дуела. Белгиецът беше сменен от Фил Фоудън.
 Снимка 621966
Източник:

До края на първата част нямаше повече положения пред двете порти и тимовете се прибраха на отмора при нулево тъждество.

В първите 10 минути на втората част Манчестър Сити се настани по-трайно в полето на Интер, само че футболистите на Гуардиола по този начин и не сътвориха нищо рисково пред Онана.
 Снимка 621962
Източник:

В 57-ата минута се наложи и втора насилствена промяна в мача. Този път обаче в тима на Интер. Един Джеко не можеше да продължи присъединяване си във финала и беше сменен от Ромелу Лукаку.

Италианците получиха отлична опция да изненадат своя противник в 58-ата минута. Неразбирателство в защитата на " жителите " остави Лаутаро Мартинес самичък против Едерсон, а нападателят на " нерадзурите " реши да работи егоистично и вместо да потърси Лукаку, който беше на по-добра позиция, аржентинецът понечи да стреля от дребен ъгъл и Едерсон избави.
 Снимка 621970
Източник:

Защитата на " нерадзурите " капитулира в 68-ата минута. Мануел Аканджи разцепи отбраната на Интер с съвършен пас към Бернардо Силва, а португалецът от своя страна пусна пас към Родри, който пък матира Онана с мощен изстрел с десния крайник от точката на дузпата.
 Снимка 621973
Източник:

Само две минути по-късно италианският тим можеше да възвърне паритета, само че удар с глава на Ди Марко срещна напречната греда.
 Снимка 621975
Източник:

В последната минута от постоянното време т опката като по знамение не влезе в мрежата на Сити. След центриране в наказателното поле, Госенс смъкна към Лукаку, нападателят засече с глава, само че Едерсон мазета с крайник на голлинията.

Дълбоко в добавенето време Интер получи правото да извърши корнер, след който се стигна до удар към вратата, само че Едерсон още веднъж излезе победител, а секунди по-късно чухме и последния съдийски сигнал. 
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР