Манчестър Сити не успя да победи Саутхамптън при визитата си

...
Манчестър Сити не успя да победи Саутхамптън при визитата си
Коментари Харесай

Саутхамптън спря серията от победи на шампионите

Манчестър Сити не съумя да победи Саутхамптън при визитата си на " Сейнт Мери " в съботната вечер. Селекцията на Пеп Гуардиола стигна едвам до 1:1 против " светците ", които дадоха оптимален отпор на британския първенец. Домакините рано поведоха посредством Уолкър-Питърс, а в средата на втората част Лапорт изравни. " Гражданите " можеха да стигнат и до поврат, само че мощен шут на Де Бройне срещна гредата.

Така манчестърци събраха 57 точки на върха, като това отваря опция пред втория Ливърпул (45) да редуцира изоставането си до върха. Мърсисайдци са с два мача по-малко.
 Уулвърхемптън победи Брентфорд с 2:1
Уулвърхемптън с трета поредна победа във Висшата лига

Двубоят бе пресечен, откакто неоторизиран дрон летеше на терена

Двубоят несъмнено не стартира по стремежи от Сити метод. Домакините от Саутхамптън изненадващо поведоха в резултата. След седем минути Кайл Уокър-Питърс започва по фланга и сътвори чудесно двойно подаване с Нейтън Редмънд. Фланговият защитник се озова на стрелкова позиция, а ударът му с външен фалц се трансформира в невъзможна задача за Едерсон.
 Снимка 560983
Източник:

" Светците " бяха извънредно разочаровани от съдийското решение в 23-ата минута. Албанската сензация Армандо Броя означи за 2:0, но намесата на ВАР реши, че нападателят е бил в състояние на засада.
 Нюкасъл победи Лийдс с 1:0
Нюкасъл победи Лийдс с 1:0

Единственото попадение в мача осъществя Джонджо Шелви

В 35-ата Манчестър Сити като по знамение не изравни резултата. Пас стигна до Рахийм Стърлинг на далечната греда, само че британският национал като че ли направи по-трудното и стреля в тялото на легналия Фрейзър Форстър.

Селекцията на Пеп Гуардиола подвигна оборотите на своето показване и незабавно след паузата пропусна още едно състояние. Форстър обаче отчая и испанеца със своята изява. Нападателите на " жителите " пропускаха състояние след състояние, с цел да трябваше да бъдат избавени от бранителя Аймерик Лапорт. Испанският национал започва чудесно при осъществяване на фаул от Де Бройне и с глава направи 1:1.

Пълният поврат можеше да бъде реалност в 71-ата минута, но мощен шут на Кевин Де Бройне разтресе дясната греда на Саутхамптън.
 Манчестър Юнайтед победи Уест Хем с 1:0
Манчестър Юнайтед се добра до победа над Уест Хем в последните секунди

Маркъс Рашфорд воин за " алените дяволи "

В 80-ата първенците се надяваха и на поддръжка от ВАР, защото желаеха дузпа в своя изгода за нарушаване на Стюърт Армстронг. Арбитражът обаче бе безапелационен, че нарушаването на играча е отвън наказателното поле.
 Снимка 560982
Източник:

До края Сити по този начин и не провежда рискова офанзива, заради което се обрече с постигането на трето тъждество от началото на акцията. Саутхамптън пък е отличник в дивизията по този индикатор - цели 10 хикса.
 Евертън загуби от Астън Вила с 0:1
Астън Вила удари Евертън и задълбочи рецесията при " карамелите "

" Карамелите " записаха четвърта загуба в последните си пет мача в първенството
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР