Манчестър Сити не успя да победи Кристъл Палас в гостуването

...
Манчестър Сити не успя да победи Кристъл Палас в гостуването
Коментари Харесай

Грандиозна издънка на Сити, Ливърпул потрива ръце

Манчестър Сити не съумя да победи Кристъл Палас в гостуването си от 29-ия кръг на Висшата лига след тъждество 0:0. Така отборът на Пеп Гуардиола към този момент е единствено с четири точки преднина пред втория Ливърпул, който обаче има мач по-малко.

" Гражданите " имаха много голови благоприятни условия в дуела, само че не съумяха да се възползват от тях, с цел да си обезпечат значимите три точки в борбата за купата в Англия.

Сити стартира по-агресивно дуела, като още в началните минути се настани в половината на Кристъл Палас. Още в 8-ата минута Риад Марез стреля от отдалеченост, само че около вратата. В 13-ата минута Кайл Уокър сбърка при изнасянето на топката Жан-Филип Матета я открадна и пусна към Майкъл Олийс, само че ударът му мина настрана.

В 26-ата минута Гуаита сподели инстикт при удар на Кевин де Бройне и мазета в корнер. След неговото осъществяване се стигна до втори подобен, който момчетета на Гуардиола разиграха късо, топката стигна до Кансело, който стреля мощно от над 20 метра, само че топката се отби в десния непряк дирек. При добавката Лапорт стреля неопределено към опразнената врата.

В последните секунди на първата част Риад Марез стреля мощно от границата на наказателното поле, само че около вратата.

В 57-ата минута гредата още веднъж оказа помощ на Кристъл Палас, откакто диагонален изстрел на Де Бройне се отби в десния непряк дирек, а при добавката на Марез Гуаита направи положително избавяне.

В 83-ата минута отбраната на Сити брилянтно се оправи с Одсон и съумя да блокира изстрела му. В 90-ата минута Лапорт не съумя добре да уцели топката с глава и Гуаита съумя да улови.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР