Манчестър сити най-накрая започва да прилича на отбора, воден от

...
Манчестър сити най-накрая започва да прилича на отбора, воден от
Коментари Харесай

Разгром над "Уотфорд" изкачи "Манчестър сити" на върха във Висшата лига

" Манчестър сити " най-сетне стартира да наподобява на тима, воден от Хосеп Гуардиола, откакто реализира втори следващ погром във Висшата лига. " Гражданите " разрушиха " Уотфорд " с 6:0 като посетител и към този момент имат 13 точки. Поне до утрешния мач на " Манчестър юнайтед " с " Евертън ", футболистите на Гуардиола ще са отпред в класирането.

Седмица, откакто разгромиха " Ливърпул " с 5:0 вкъщи " жителите " продължиха да вкарват доста голове, а над всички беше Серхио Агуеро. Аржентинецът означи хеттрик, който е шести за него, откогато е в " Сити ". Единствено Алън Шиърър (11), Роби Фаулър (9), Майкъл Оуен и Тиери Анри (по 8) имат повече от Агуеро.

FULL-TIME Watford 0-6 Man City

Aguero bags the first #PL hat-trick of 2017/18 with Jesus, Otamendi & Sterling also scoring #WATMCIpic.twitter.com/JESioKqgHQ
— Premier League (@premierleague) September 16, 2017

Освен това " Сити " стана едвам четвъртия тим във Висшата лига, който съумява да победи с разика от пет гола или повече един и същи противник в две следващи визити. В края на предишния сезон " жителите " победиха " Уотфорд " с 5:0 на неговия " Викъридж роуд ".

" Невероятна победа за нас на доста сложен стадион, още повече, че вкарахме шест гола. Да не забравяме, че предишния сезон " Манчестър юнайтед " и " Арсенал " изгубиха тук, а " Ливърпул " също не можа да завоюва този сезон ", сподели Хосеп Гуардиола след мача.

" Гражданите " започнаха със самочувствие и типичното дълготрайно притежание на топката, само че първата по-сериозна заплаха беше на сметката на домакините. Тя пристигна след статично състояние в 23-ата минута, откакто Ричарлисон засече центриране, само че топката мина на няколко сантиметра от левия непряк дирек на Едерсон.

Само четири минути по-късно " Сити " беше напред в резултата. Де Бройне центрира от своободен удар, а един от най-ниските на терена Агуеро засече с глава. В обстановката обаче останаха съществени подозрения за засада на аржентинеца.

 Габриел Жезус бележи третия гол след подаване на Агуеро.
© John Sibley, Reuters

Габриел Жезус бележи третия гол след подаване на Агуеро.

В 31-ата минута още веднъж Агуеро се разписа и удвои задатъка на " жителите ". Той получи от Давид Силва паралелно на голлинията и нямаше никакъв проблем да вкара втория си гол. Аржентинецът сподели, че може освен да бележи, само че и да основава положения и в 37-ата минута асистира на Габриел Жезус. Агуеро пусна топката сред няколко бранителя, а бразилецът с удар по диагонала не остави шансове на Гомеш – 3:0.

През второто полувреме " Уотфорд " опита да изнесе играта в по-предни позиции и да задържи топката, само че наказателната акция от страна на " жителите " продължи. В 63-ата минута центриране на Давид Силва откри Отаменди и той с глава означи четвъртия гол.

 Попадението, с което Агуеро оформи своя хеттрик пристигна след гениално осъществяване на аржентинеца.
© Darren Staples, Reuters

Попадението, с което Агуеро оформи своя хеттрик пристигна след гениално осъществяване на аржентинеца.

В заключителните 10 минути от срещата " жителите " не се отхвърлиха да преследват още по-убедителна победа. В 81-ата минтуа Агуеро оформи своя хеттрик след гениално отиграване. Нападателят се разноски сред четирима бранители в жълто и прокара топката край плонжа на Гомеш.

Минута преди края на постоянното време Рахийм Стърлинг завоюва дузпа след съприкосновени с Кристиан Кабаселе. Агуеро му отстъпи осъществяването и англичанинът не сбърка от 11-те метра.

Резултати от мачовете от Висшата лига
" Хъдърсфийлд " - " Лестър " 1:1
(Депоатер 46`; Варди 50`-дузпа)

" Нюкасъл " - " Стоук сити " 2:1
(Ацу 19`, Ласелес 68`; Шакири 57`)

" Уест Бромич албиън " - " Уест Хем " 0:0
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР