Манчестър сити направи голяма крачка към спечелването на титлата във

...
Манчестър сити направи голяма крачка към спечелването на титлата във
Коментари Харесай

"Манчестър сити" се доближи до титлата след успех над "Челси"

Манчестър сити " направи огромна крачка към спечелването на купата във Висшата лига след победа с 1:0 над " Челси " на своя стадион " Етихад ". Бернардо Силва в 46-ата минута означи единственото попадение, с което " Сити " надделя за повторно със същия резултат настоящия първенец.

Както и в първия дуел на " Стамфорд бридж " " жителите " бяха доста по-добри, само че пропуснаха да завоюват по-убедително. В рамките на 90-те минути " Челси " не насочи нито един прецизен удар към вратата на Едерсон и нямаше концепция по какъв начин да измъкне нещо от " Етихад ".

След 29 изиграни срещи " Сити " има 78 точки и се нуждае единствено от още четири победи, с цел да си подсигурява трета купа в границите на шест години. " Гражданите " могат да си обезпечат трофея в мача с градския противник " Манчестър юнайтед " при започване на април.

Именно " Челси " е последният тим, който завоюва като посетител на стадиона на " Сити ". Това се случи през декември 2016 година, само че оттогава " жителите " завоюваха 30 мача и в шест приключиха наедно.

The leaders do the double over last season's champions#MCICHEpic.twitter.com/5h2A2troJV
— Premier League (@premierleague) March 4, 2018

Гуардиола направи единствено две промени в състава, който победи " Арсенал " с 3:0 в четвъртък. Той пусна младия Зинченко вместо Данило и новото попълнение Аймерик Лапорт на мястото на капитана Компани.

" Челси " пък беше без болния Канте, който се почувства зле преди мача, а Алваро Мората и Оливие Жиру останаха на аварийна пейка.

Началото беше вихрено за домакините, които в първите пет минути безусловно не дадоха на " Челси " да играе с топката. " Сити " стигна до два корнера още в първите минути, а футболистите в тъмносиньо не успяваха даже да изнесат до центъра на терена.

На няколко пъти футболистите на " жителите " нахлуваха рисково в наказателното поле, само че до завършващ удар не се стигаше.

В 27-ата минута Лерой Сане получи отлична топка и стреля, само че неговият удар беше избит от бранител. В самия завършек на първата част " Сити " беше доста покрай гол, само че отбраната пред Тибо Куртоа още веднъж се оправи някак.

През първите 45 минути отборът на Хосеп Гуардиола притежаваше топката в 76% от времето и приключи с 508 подавания, против едвам 154 за " Челси ". Действащите първенци не насочиха нито един удар преди почивката, като това се случва на " Челси " за пръв път от сезон 2003-04.

Положението не се промени и след паузата, тъй като тъкмо 33 секунди след подновяването на играта бяха нужни на " Сити ", с цел да открие резултата. Давид Силва центрира към съфамилника си Бернардо, а той изпревари на далечната греда Маркос Алонсо, с цел да изведе " жителите " напред – 1:0.


© Reuters

" Сити " се нуждае от единствено четири победи, с цел да си подсигурява купата.

" Челси " опита да отговори, само че удар на Виктор Моузес се оказа прекомерно оптимистичен и мина надалеч от задачата. Все отново изстрелът в 54-ата минута беше първи за гостите в дуела.

Шампионите пробваха да бъдат дейни до края на дуела, само че неразбираемо Антонио Конте стартира да прави промени едвам в последния четвърт час, когато пусна Жиру и Мората.

" Сити " не изглеждаше притиснат до стената, а даже в противен случай играчите на " Челси " бъркаха по-често.

 Антонио Конте се чуди по какъв начин да спре пропадането на
© Reuters

Антонио Конте се чуди по какъв начин да спре пропадането на " Челси ".

" Гражданите " затвърдиха превъзходството си и в срещите с директни противници от Топ 6. Те имат седем победи и единствено една загуба – 3:4 от " Ливърпул ". До края на сезона " Сити " има да играе по един път с " Манчестър юнайтед " и " Тотнъм ", освен това в границите на една седмица. На 7 април е градското дерби с " Юнайтед " на " Етихад ", а на 14-и отборът гостува в Лондон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР