Манчестър Сити ликува с трофея от турнира за Купата на

...
Манчестър Сити ликува с трофея от турнира за Купата на
Коментари Харесай

Сити запазиха мечтата си за требъл жива след успех над Юнайтед във финала на ФА Къп

Манчестър Сити ликува с трофея от шампионата за Купата на Футболната асоциация, откакто надделя градския си противник Манчестър Юнайтед с 2:1 във финала, игран на стадион " Уембли ". В воин за " жителите " се трансформира Илкай Гюндоган, който осъществя и двете попадения за възпитаниците на Пеп Гуардиола.


Началото на срещата бе ослепително за " небесносините ", които откриха резултата със мълниеносен гол на полузащитника още в 13-та секунда. Халфът на Сити откри топката от воле с десния крайник и не остави шансове на Давид Де Хеа за 1:0. Това се трансформира и в най-бързото попадение в 152-годишната история на конкуренцията, подобрявайки предходното достижение, дело на Луис Саха, който през 2009 година вкара за Евертън в 25-та сек на мача с Челси, изгубен след това от " карамелите " с 1:2. Последва още един добър късмет за първенците на Англия, само че изстрелът с глава на Родри след центриране на Кевин Де Бройне мина около вратата на Де Хеа. Юнайтед рядко поглеждаха към вратата на Щефан Ортета, само че стигнаха до изравнителен гол в 33-та минута, когато Бруно Фернандеш бе прецизен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Джак Грийлиш след опит за подаване с глава на Арън Уан-Бисака.

В началото на второто полувреме обаче, сходно на първата част, " алените дяволи " инкасираха гол, чийто създател още веднъж бе Гюндоган. Германецът за следващ път откри топката от въздуха, този път с левия крайник, и макар неособено чистото си осъществяване, кълбото влетя в мрежата на Де Хеа за повторно. Играчите на Ерик загар Хаг пробваха да докарат нещата най-малко до продължения, като бяха покрай равнене в самия край, когато Ортега първо избави удар на Рафаел Варан, който се отклони в гредата, а по-късно Скот Мактомини също нямаше шанс и се стигна до корнер, който не докара до стремежи за Юнайтед резултат.

Така Сити прибави към купата от Висшата лига и продължава да мечтае за требъл - идната събота Гуардиола и компания излизат против Интер във финала на Шампионска лига. За " жителите " това бе седми трофей от шампионата, изравнявайки се с Астън Вила, и на един зад Челси, Ливърпул и Тотнъм. Юнайтед остават с 12 оценки, на две от рекордьора Арсенал. " Червените дяволи " приключват акцията с трофея от Карабао Къп, където на финала надделяха Нюкасъл. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР