Манчестър Сити и Ливърпул завършиха 2:2 в голямото дерби от

...
Манчестър Сити и Ливърпул завършиха 2:2 в голямото дерби от
Коментари Харесай

Ливърпул открадна точка от Сити и запази интригата за титлата

Манчестър Сити и Ливърпул приключиха 2:2 в огромното дерби от Висшата лига. Така борбата за купата остава отворена. " Гражданите " не престават да са водачи със 74 точки, до момента в който мърсисайдци са с точка по-малко.

" Гражданите " вкараха в шестата минута. След бързо осъществяване на фаул в половината на мърсисайдци, топката попадна в краката на Кевин Де Бройне, който напредна и стреля от дъгата на наказателното поле, топката рикошира в крайници на Матип, след което се отби от левия непряк дирек и влетя в мрежата зад вратаря Алисон за 1:0.

Отговорът на Ливърпул не закъсня и " алените " възвърнаха равенството в 12-та минута. Андрю Робъртсън центрира отляво в пеналтерията на Сити, където на втора греда Трент Алекзандър-Арнолд върна топката за Диого Жота, който стреля от границата на вратарското поле и осъществя в долния десен ъгъл на вратата, защитавана от Едерсон.

Домакините поведоха още веднъж в резултата в 37-та минута, когато Жоао Кансело центрира отляво в наказателното поле на гостите, а на втора греда Габриел Жезус изпревара Алисон и с едно допиране прати топката във вратата, като преди този момент кълбото се отби в горната греда.

Съставът на Юрген Клоп за повторно в срещата изравни в 47-та минута. Мохамед Салах изведе Садио Мане зад защитата на Сити в наказателното поле, а сенегалецът незабавно стреля и се разписа в горния ляв ъгъл на вратата за 2:2.

Манчестър Сити осъществя и трето попадение в 63-та минута, дело на Рахийм Стърлинг, само че голът не бе зачетен, защото британският национал бе в състояние на засада при извеждащото подаване на голмайстора Де Бройне.

В класирането първенецът Манчестър Сити продължава да е водач със 74 точки, до момента в който Ливърпул остава втори със 73 пункта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР