Манчестър Сити и Арсенал играят при резултат 1:0 в двубой

...
Манчестър Сити и Арсенал играят при резултат 1:0 в двубой
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Сити - Арсенал 1:0. Аке проби отбраната на гостите

Манчестър Сити и Арсенал играят при резултат 1:0 в дуел от 1/16-финалите на ФА Къп. Нейтън Аке съумя да означи в 64-а минута.

Гостите започнаха добре и в 5-та минута Токихиро Томиясу съумя да откри опция да стреля, принуждавайки Щефан Ортега да избавя. 

В 9-а минута беше ред на Сити да отвърне. Ерлинг Халанд съумя да пребори Роб Холдинг и принуди Мат Търнър да излиза, с цел да почисти топката. Той обаче не беше безапелационен и норвежецът съумя да стреля със задна ножица от към 30 метра към опразнената врата, само че Томиясу беше на вярната позиция, с цел да овладее и предотврати попадение. 

Арсенал продължи да стои доста добре в отбрана и сътвори нов късмет в 21-а минута. След хубава офанзива през центъра Леандро Тросар съумя много да затрудни Щефан Ортега, само че стражът се оправи. 

В 25-а минута Де Бройне живна и опитва хубав изстрел отдалеко, който мина малко настрана от вратата на Търнър. В 33-а минута Нкетия засече подаване от Тросар, само че стреля неопределено. 

В началото на втората част двата отбора продължиха да са извънредно равностойни, само че " небесно-сините " съумяха да ударят в 64-а минута. Първо Грийлиш съумя да нацели гредата,а по-късно Нейтън Аке вкара с чудено пласиран удар в долния ъгъл на Търнър за 1:0. 

Само три минути по-късно Еди Нкетия беше на косъм от гол, само че Аймерик Лапорт мазета в последния момент. 

Ето и съставите на двата отбора:

Манчестър Сити : Ортега, Люис, Стоунс, Аканжи, Аке, Гюндоган, Родри, Де Бройне, Грийлиш, Марез, Халанд

Арсенал : Търнър, Томиясу, Холдинг, Магаляеш, Тиърни, Джака, Партей, Виейра, Тросар, Сака, Нкетия
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР