Манчестър Сити е в нажежена форма и може да спечели

...
Манчестър Сити е в нажежена форма и може да спечели
Коментари Харесай

Гуардиола: Най-добрите клубове винаги са гладни

Манчестър Сити е в нажежена форма и може да завоюва требъл този сезон, което ще ги направи едвам вторият британски клуб след Манчестър Юнайтед, постигнал това достижение. " Гражданите "  вече завоюваха Висшата лига за трети следващ сезон и стигнаха до финалите на ФА Къп и Шампионската лига. Но макар всички триумфи, Пеп Гуардиола твърди, че с цел да бъдат считани за най-хубавите, те би трябвало да завоюват Шампионската лига този сезон.

Говорейки пред The ​​Times, Гуардиола сподели: " Отборът е в действителност добър, само че съм склонен с медиите и хората, които споделят, че би трябвало да спечелим трофея в Европа, с цел да бъдем считани за популярен тим. Тези тимове са печелили освен един път, а доста пъти в Европа. Радостта от достигането до финала на Шампионската лига е толкоз приятна, необикновено е да си тук още веднъж и още веднъж.

" Нищо няма да промени това, само че ако бъдем смятани за един от най-хубавите тимове, би трябвало да спечелим Шампионската лига. В противоположен случай моето мнение, за това какъв брой добър е Сити, няма да се промени. Но да бъдем в книгите, същинските книги, би трябвало да извършите това. Имахме четири Висши лиги и почувствахме, че би трябвало да се борим за още една. Защо би трябвало да спре? Защо да спрем, откакто загубихме полуфинала на Шампионска лига предишния сезон и да не пробвате още веднъж и още веднъж? Най-добрите клубове постоянно гладуват. Те желаят още и още. "

Под управлението на Гуардиола Манчестър Сити реализира триумф в голям мащаб. През последните седем години " жителите " завоюваха пет трофеи от Висшата лига, четири купи Карабао и един трофей от ФА Къп. Единственият трофей, който е убягнал на " сините от Манчестър " е Шампионската лига. Те бяха покрай спечелването на купата през сезон 2020/21, само че изгубиха от Челси на финала.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР