Манчестър Сити е устремен към четвъртфиналите на Шампионската лига, след

...
Манчестър Сити е устремен към четвъртфиналите на Шампионската лига, след
Коментари Харесай

"Сити" отново не допусна гол, гледа към четвъртфиналите на Шампионска лига

" Манчестър Сити " е насочен към четвъртфиналите на Шампионската лига, откакто завоюва с 2:0 като посетител на " Борусия " Мьонхенгладбах. Двубоят се изигра на " Пушкаш Арена " в Будапеща поради Коронавирус рестрикциите на немското държавно управление.

В воин за отбора на Пеп Гуардиола се трансформира Бернардо Силва, който откри резултата в 29', а през втората част - в 65', асистира на Габриел Жезус за крайното 2:0.

Снимка: Getty Images

Попадението на Силва бе под №35 за португалския национал с екипа на " Сити ", само че едвам третото, маркирано с глава. А с гола си съотборникът му Габриел Жезус се разписа за " небесносините " в пети осминафинал, откогато се причисли към клуба от бразилския " Палмейрас " през 2017 година

Тази вечер вицешампионът на Англия записа 12-а поредна победа като посетител във всички шампионати, подобрявайки личния си връх от ноември 2017 година

" Сити " е единственият отбор с четири следващи чисти мрежи при гостувания в Шампионската лига в границите на един сезон от 2011 година насам, когато това направи градският противник " Манчестър Юнайтед ".

Реваншът на " Етихад Стейдиъм " е плануван за 16 март.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР