Манчестър Сити е отборът в първите пет лиги, който е

...
Манчестър Сити е отборът в първите пет лиги, който е
Коментари Харесай

"Манчестър Сити" е рекордьор по привлечени футболисти извън лигата, в която играе

" Манчестър Сити " е тимът в първите пет лиги, който е привлякъл най-вече играчи отвън лигата, в която се състезава, демонстрира разбор на изследователския център CIES Football Observatory.

Лабораторията, която е към Университета в Нюшател (Швейцария), направи сходно проучване, касаещо прехвърлянията на топ-отборите, за първите пет шампионати в ранглистата на УЕФА.

17 от 22 прехвърлянето на " Манчестър Сити " са на играчи, отвън Висшата лига или това прави 77,3 %. На другия полюс е " Атлетик " Билбао единствено с един външен футболист - Аймерик Лапорт, който също е баск, само че от Франция.

Две трети от играчите измежду първите шест тима от класацията са привлечени отвън съответната лига. " Челси " е на 2-о място с 16 външни прехвърлянето от 21, " Лацио " е 3-и със 17 от 23. Следват " Севиля " с 19 от 27, " Лайпциг " - 15 от 22, а 6-ата позиция си поделят " Пари Сен Жермен " и " Удинезе " с 16 външни прехвърлянето от общо 24 индивида в съставите. Общо най-малко 29 тима имат минимум 50 % външни попълнения.

Най-много този фактор се следи предстоящо във Висшата лига на Англия. По може и да звучи необичайно, само че тимове като " Ливърпул ", " Реал " Мадрид, " Наполи ", " Манчестър Юнайтед ", " Барселона " и " Тотнъм " са взели външни играчи, които са под 50 % от настоящия състав.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР