Манчестър Сити е новият-стар шампион на Англия. В среща от

...
Манчестър Сити е новият-стар шампион на Англия. В среща от
Коментари Харесай

Манчестър Сити е новият-стар шампион на Англия, „гражданите” го направиха по шампионски

Манчестър Сити е новият-стар първенец на Англия. В среща от последния 38-ми кръг „ жителите ” победиха Брайтън с 4:1 като посетител, правейки поврат от 0:1. Другият кандидат за купата Ливърпул завоюва домакинската си среща на Уулвърхемптън с 2:0, само че този резултат към този момент беше без значение за играчите, водени от Пеп Гуардиола.

Манчестър Сити събира умопомрачителните 98 точки и приключва сезона във Висшата лига с голова разлика от +72 /95 вкарани гола и 23 допуснати/. Ливърул ще остане на второто място, макар че има единствено една загуба през сезона, позволена точно от „ небесносините ”, и с актив от 97 точки. Сити съумя да отбрани трофея от Висшата лига за първи път в своята 125-годишна история. Те също по този начин са първият клуб в Англия от 10 години насам, който съумява да отбрани извоюваната от миналата година купа. За последно това стори Манчестър Юнайтед на сър Алекс Фъргюсън през сезоните 2007/08 – 2008/09. Титлата е шеста за Ман Сити и четвърта за клуба в ерата на Висшата лига. Повече имат единствено Челси (5) и Манчестър Юнайтед (13).

Иначе следобедът за Манчестър Сити не стартира по никакъв начин леко. Брайтън съумя да поведе в резултата в 27-та минута посредством гол с глава на Глен Мъри след остро центриране от ъглов удар. Буквално в идната офанзива обаче Серхио Агуеро изравни, възползвайки се от асистенция на Давид Силва. Десет минути по-късно „ жителите ” реализираха цялостен поврат с попадение на Аймерик Лапорт. През втората част Риад Марез ознаменува завръщането си измежду стартовите 11 на Пеп Гуардиола с прелестен гол, който донесе утешение на Сити. Той залъга, че ще бие от наказателното поле и си откри кулоар за шут с по-слабия си десен. Изстрелът се оказа неспасяем за вратаря на „ чайките ” Матю Райън. В 72-та минута Илкай Гюндоган вкара съвършен директен свободен удра, с което направи резултата 4:1.

В Ливърпул момчетата на Юрген Клоп си свършиха работата, печелейки с 2:0 против Уулвърхемптън. И двата гола бяха дело на Садио Мане. Това въпреки всичко се оказа без значение за епичната борба за купата във Висшата лига през този сезон. Ливърпул приключва сезона в серия от девет поредни триумфа за състезание и едва ли можеше да направи освен това, с цел да победи с купата.

Ето и останалите резултати от последния кръг:

Бърнли 1:3 Арсенал;

Кристъл Палас 5:3 Борнемут;

Фулъм 0:4 Нюкасъл;

Лестър Сити 0:0 Челси;

Манчестър Юнайтед 0:2 Кардиф;

Саутхемптън 1:1 Хъдърсфилд;

Тотнъм 2:2 Евертън;

Уотфорд 1:4 Уест Хем. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР