Манчестър. Мъж е арестуван по подозрение, че е извършил терористичен

...
Манчестър. Мъж е арестуван по подозрение, че е извършил терористичен
Коментари Харесай

The Times: Нападението в търговски център в Манчестър се разследва от антитерористичната полиция

Манчестър. Мъж е задържан по съмнение, че е направил терористичен акт, откакто петима души бяха ранени в комерсиалния център в Манчестър тази заран, написа английският вестник The Times .
Нападател е почнал да нападна случайно гости на комерсиалния център “Аръндейл “ към 11 часа локално време (13 часа българско време).
Полицията на Манчестър съобщи, че мъжът е влезнал на централния Борсов площад, въоръжен с огромен нож. Двама невъоръжени доброволни полицейски сътрудници са се пробвали да се намесят, само че той ги е нападнал с ножа, след което е намушкал трима души в комерсиалния център.
Арестуван е 41-годишен мъж от Манчестър. Първоначално той е задържан по съмнение за съществено нахлуване а по-късно е обвинен в осъществяване на терористичен акт.
Полицията отхвърли да уточни религията на обвинения или някакъв вероятен претекст, макар че съобщи, че инцидентният темперамент на жертвите на нападателя в композиция с местоположението в центъра на града сочи към терористичен случай.
Трима от потърпевшите остават в болница и се лекуват за прободни пострадвания след нападението: мъж на петдесет години, за който се счита, че е получил съществени пострадвания на гърба и стомаха, 19-годишна жена и друга жена, като за двете е обявено, че са в устойчиво положение.
На една жена е оказана помощ на място, а друга е отказала помощ.
Атаката се проверява от полицията за битка с тероризма на Северозападна Англия. Преди две години градът претърпя една от най-смъртоносните терористични офанзиви във Англия през последните години, когато Салман Абеди умъртви 22 души в Манчестър Арена на концерт на Ариана Гранде.
Борис Джонсън сподели, че е шокиран от случая и неговите мисли са с ранените и всички наранени.
Бев Хюз, заместник-кмет на Голям Манчестър съобщи: „ Искам да похваля незабавните служби на Манчестър за бързите и професионални дейности. Нашите мисли са с петимата ранени.
„ Мястото е обезопасено и всички спешни служби са ангажирани за обезпечаване на социална сигурност - следствието продължава. “
Центърът Арнъдейл е на няколкостотин метра от жп гарата Манчестър Арена и Виктория, като и двете са станали сцена на неотдавнашни терористични офанзиви.
През 1996 година комерсиалният център Аръндейл е развален съществено при нахлуване на ИРА с бомба от 1500 кг, натоварена на камион. Повече от 200 души са ранени, само че няма починали.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР