Манчестър е син! В дербито на града и 12-ия кръг

...
Манчестър е син! В дербито на града и 12-ия кръг
Коментари Харесай

Манчестър е на "гражданите"! "Сити" не даде шанс на "Юнайтед"

Манчестър е " наследник "! В дербито на града и 12-ия кръг на британската Висша лига, " Сити " победи " Юнайтед " с 3:1 на " Емератс " и още веднъж оглави класирането с 32 точки. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола остават непобедени в акцията досега, а на второ място е различен отбор, който също не познава загубата - " Ливърпул " с 30 точки.

" Юнайтед " пък е на нежеланото 8-мо място с 20 точки.

Домакините започнаха срещата с напън против " алените дяволи ", които бяха без огромната си звезда в нахлуване - Пол Погба. Французинът, който се контузи на последната подготовка преди дуела, изгледа срещата от трибуните.

По-силното показване на " жителите " при започване на 90-те минути докара до рискови удари на Бернардо Силва и Фернандиньо. Агуеро също опита да открие резултата, само че без триумф.

Първият гол пристигна в 12-ата минута. След центриране на Стърлинг Бернардо Силва откри своя съотборник Давид Силва, който направи резултата 1:0.

Снимка: Reuters

" Червените дяволи " се " разсъниха " след този гол и започнаха да поглеждат към вратата на " Сити ", само че по този начин и не съумяха да създадат рискова офанзива до края на първото полувреме.

За сметка на това втората част започва с още едно попадение за " жителите ". Серхио Агуеро направи красиво двойно подаване с Марез в наказателното поле на гостите и в последна сметка прати топката във вратата зад Де Хеа.

Снимка: Reuters

В 56-ата минута Лукаку се появи на терена за " Юнайтед ". Това незабавно даде подтик в играта на неговия отбор. В 57-ата минута белгиецът бе фаулиран от вратаря на " Сити " Едерсон, а при последвалата дузпа, изпълнена от Антони Марсиал, резултатът бе понижен на 2:1.

Снимка: Reuters

Това не разколеба рисковите офанзиви на домакините. Те продължиха да тормозят бранителите на " дяволите ". Техните акции дадоха плод в 85-ата минута. Илкай Гюндоган засече центриране на Бернардо Силва и направи резултата 3:1.

До края на срещата " Сити " наложи безгрижно движение и справедливо взе трите точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР