Мамят столичани за ремонт на колата.Мъж от София твърди, че

...
Мамят столичани за ремонт на колата.Мъж от София твърди, че
Коментари Харесай

Мамят столичани за ремонт на колата

Мамят столичани за ремонт на колата.

Мъж от София твърди, че е излъган от автосервиз.

Дал близо 18 хиляди лв. за ризница и фар, оповестява NOVA.
На два пъти колата му била изоставяна, а сервизът просто липсващ.
Потърпевшият бил и заплашван, че ще възпламенят автомобила.

По време на следствието притежателят на автосервиза предлага да върне парите на излъгания мъж.

Петър Вълков си купува дълго избирания нов автомобил.
Малко по-късно обаче претърпява лека злополука.
Колата е в придвижване, само че има потребност от ремонт. Затова се обръща към майстори, на които към този момент е разчитал. Дълги години били приближен сервиз към неговата застрахователна компания.

„ На втората седмица ми бе поискана сумата от 14 520 лв. за авточасти и труд.

Тъй като колата е нова, взех решение, че може би в действителност коства толкоз “, споделя той.

Така, с цел да върви ремонтът бързо, Петър дава желаната сума. За нея му издават фактура.

След месец желаят и спомагателна сума, за която отхвърлят да му издадат документ.

„ Минаха още към две-три седмици и ми желаеха 3 000 лв. в допълнение. Спешно трябвало да се купят още елементи. Беше ми необичайно, само че дадох парите “, добавя той.

Минава половин година, а ремонтът, за който е дадена сума, равна на една трета от цената на колата – не е стартират. Чува разнообразни оправдания. Случайно Петър схваща, че автомобилът е зарязан, а от сервиза няма и диря. От притежателя – също.

„ Известно време нямах връзка. След седмица ми подвигнаха и споделиха, че са намерили място къде да довършат. Закарахме колата в жк. „ Дружба “. Никаква връзка нямах, а колата беше спряна под едно дърво и сервизът го нямаше “, споделя Петър.

Така, на процедура два пъти колата му е изоставяна, а сервизът безследно изчезва. Освен всичко друго, Петър става и обект на закани, казвали му, че ще му възпламенят колата.

От инспекция излиза наяве, че компанията за ремонт на коли е пререгистрирана с друго сходно име, а все още такава не съществува. По време на следствието на компанията, притежателят е желал да върне част от парите на пострадалия. Но това по този начин и не се случило.

От Асоциацията на застрахователите, че контролът на сервизите е доста прецизен. „ Пари на ръка в доверените сервизи не се дават. Щетата се завежда през застрахователна компания, тя изготвя документ и клиентът с разказа отива в сервиза да се вземе с приемопредавателен протокол. Има и хора, които се пробват да злоупотребяват. С доверени сервизи също може да се случи да злоупотребят. Самата застрахователна компания контролира ремонта, поради разноските които ще заплати “, прецизират от асоциацията.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР