„Мамо, тате, сбогом, обичам ви!“ Това е едно от посланията,

...
„Мамо, тате, сбогом, обичам ви!“ Това е едно от посланията,
Коментари Харесай

Самоубилото се 11-годишно дете може да е играло на Син кит

„ Мамо, тате, довиждане, обичам ви! “ Това е едно от посланията, които 11-годишният Венислав от Стрелча насочва към родителите си часове преди да постави завършек на живота си, разкриха проверяващи, представени от „ Телеграф “.

В клипа, с който се сбогува обаче, детето не показва за какво е взело това съдбовно решение.

Момчето бе намерено в понеделник следобяд в спалнята на родителите си, малко откакто се самопростреляло със законно притежаваната ловна пушка Иж 12 диаметър на татко си.

Първоначалната версия на проверяващите беше, че Вени се е прострелял инцидентно, до момента в който разглеждал пушкалото. Вчера обаче представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че самоубийството е било планувано.

Още преди два дни проверяващите са иззели компютъра на момчето, с цел да проследят контактите му в профилите в обществената мрежа, както и историята в компютъра какво е разглеждал и правил.

Според осведомени самоубийството е било осъществено като по учебник. Това значи, че детето е видяло от кое място по какъв начин се прави малко по малко, евентуално в клип или филм, разясняват специалисти.

Взетите натривки от краката на Вени демонстрират, че момчето е натиснало спусъка на пушката с палец на крайници. Една от версиите, които се ревизират, е, че Венислав е играл на игра, склоняваща младежи да правят рискови неща, сходна на „ Син кит “.

Почернените близки разказали, че пред последните дни момчето не е било очевидно обезпокоеното или травмирано от нещо.

До през вчерашния ден по обяд служителите на реда към момента не бяха посочили на фамилията видеото с посланието на Вени към родителите си.

През деня, преди да гръмне съдбовния изстрел, детето е било из града с приятелчета от учебно заведение и махалата. Родителите му били на работа, а по-късно той се прибрал у дома, споделят съседи.

Трети ден след кървавата покруса, фамилията на Сава и Йонка Байкова, в махалата всички къщи са притихнали и никой не желае да разяснява каквото и да е за случая. Заключена е и двуетажната къща на Байкови на ул. „ Езерна “ N:6, където в спалнята на втория етаж простреляният петокласник е бил открит.

„ Чухме писъците на майката. Тъкмо се прибра от работа. Всички сме толкоз смутени, че не може да се понесе “, споделя жена от близка къща.

„ Само на 11 години е – лъчезарно и положително дете, той беше всеки ден сред нас, нямаме думи, не можем да ги понесем, скръбта е огромна “, добави друга локална жителка.

Пушката е била съхранявана в заключена каса, само че любознанието на детето е било огромно и е намерило ключа. Твърдят съседи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР