Мамо, купи ми близалка!“, Искам дъвки! Моля, моля, моля, моля...“.

...
Мамо, купи ми близалка!“, Искам дъвки! Моля, моля, моля, моля...“.
Коментари Харесай

Кажете Да! с ксилитоловите лакомства за деца

„ Мамо, купи ми близалка! “, „ Искам дъвки! Моля, апелирам, апелирам, апелирам... “. „ Последен бонбон. Обещавам! “

Има ли родител, който не е чувал най-малко едно от тези фрази от своето дете? И общоприетият отговор, несъмнено, е: " Не! Ще ти се скапват зъбите! "

Разбира се, като родители, ние имаме отговорност към здравето на нашите деца. Вредите от използването на бяла захар са известни и потвърдени.

Прекомерната приложимост на захар покачва риска от развиване на диабет вид 2, води до наднормено тегло, което от своя страна основава предпоставки за сърдечно-съдови болести, проблеми с костите, ставите и високо кръвно налягане. Захарта вреди на зъбите и е причина за формиране на кариеси от най-ранна възраст, а преди време откриха връзка сред потреблението на захар и раздразнителното държание на децата.

 iStock/Getty Images

А в случай че ви кажем, че можете да зарадвате обичаното малко дребосъче (а и себе си, несъмнено – кой не обича нещо сладичко от време на време) с мечтаната близалка, дъвка или пък бонбон, които няма да навредят на зъбите и ще дарят същинска приятност с неповторимия усет на банан – обичан на съвсем всяко дете?

Ако желаете да ограничите приема на захар, помислете за нискокалоричния подсладител, наименуван ксилитол. Той е утвърден като хранителна добавка от Световната администрация по храните и медикаментите от 1986 година насам след необятно проучване. Има сладостен като захар усет, безвреден е за хора с диабет, съдържа дребна част от калоричното наличие на захарта и не предизвиква кариеси. И в действителност има даже доказателства в интерес на това, че той фактически може да предотврати кариес.

Какво в действителност е ксилитол?

Ксилитолът е естествено съединяване, намиращо се в доста плодове, зеленчуци и зърнени храни. Поради сладкия си усет може да се употребява като сурогат на захарта в дъвки, бонбони и близалки. Когато се употребява като добавка, ксилитолът нормално се извлича от брезови дървета или царевица.

Защо ксилитол, а не захар?

Ксилитолът се разграничава от познатата ни бяла захар по следните основни точки:

Съдържа по-малко калории. Ксилитолът съдържа към 40% по-малко калории от захарта. Един грам бяла захар съдържа 4 калории, до момента в който същото количество ксилитол съдържа единствено 2,4 калории.

Има невисок гликемичен показател. Гликемичният показател е мярката за това какъв брой бързо храната покачва кръвното налягане. С гликемичен показател към 10 пъти по-нисък от захарта, ксилитолът може да бъде безвредна опция на захарта, в случай че имате диабет, а и за предварителна защита от подобен.

Не предизвиква кариеси. За разлика от захарта, ксилитолът не предизвиква бактериите, причиняващи кариес. Всъщност неговата молекулярна конструкция може фактически да попречи на тези нездравословни бактерии. Той оказва помощ да поддържате неутрално pH, запазвайки външния пласт на вашите зъби недокоснат. Именно заради тези аргументи стоматолози предлагат продуктите с ксилитол.

Най-вкусните лакомства с ксилитол, които предлагаме

За дребни

Разнообразни и с разнообразни усети, цялата тази палитра от артикули като близалки, бонбони и дъвки, са щадящи здравето на деца над 3-годишна възраст:

Близалка с усет на банан: Любима композиция за всяко дете! Ксилитоловите близалки без захар и с усет на банан са обичана изненада за всяко дете. Предлагат се както в кутия от 25 броя, по този начин и от 50, което значи, че ще имате ресурс за шкафа с лакомства или на разположение в дамската си чанта, с цел да изненадате мъничето с нещо сладко и потребно когато и да е.

 Miradent

Дъвки с усет на любеница: Тези на са обичани даже и за нас, признаваме. Свежи като усет, понижават бактериите, образуващи зъбна плака, както и киселините, причиняващи кариес и неприятен мирис. Любими и за огромни, и за дребни.

 Miradent

Бонбони с усет на пъпеш: Кой не обича да си хапне по едно бонбонче понякога? Тези също така поддържат минерализацията на зъбите, подкрепят слюноотделянето, защищават от кариес. Има ги и с усет на мента, както и на череша.

 Miradent

За огромни

И тъй като грижата за устната хигиена е значима и за нас, възрастните – най-малкото тъй като посредством положителния образец възпитаваме същото почитание към здравето и у нашите деца, няма потребност да изяждаме техните лакомства, когато ни се прииска нещо сладичко, с което да освежим дъха и настроението си.

Спрей при сухота: В чантата си постоянно можем да носим този спрей с ободрителен усет на маракуя . Благодарение на съставките си - ериодиктион (Yerba Santa), лизозим и ксилитол - обезпечава дейно и продължително облекчение на сухотата в устата.

 Miradent

Спрей за пресен мирис: Класическият ментов усет на този за премахване на неприятния мирис не просто освежава. Всъщност забавното тук е, че спреят работи върху серните съединения, които причиняват лошата миризма, а ксилитолът, съдържащ се в него, оказва помощ за попречване на кариес, реминерализира зъбния гланц и подобрява слюноотделянето.

 Miradent

Е, към този момент няма потребност да отказвате постоянно жадуваното лакомство на детето си или да спирате самите вас от сладко и освежаващо наслаждение.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР