Мамо, добре съм“ са последните думи на шестгодишното момче с

...
Мамо, добре съм“ са последните думи на шестгодишното момче с
Коментари Харесай

Убийство от омраза в САЩ: Преди да убие палестинчето американският хазяин се държал с него като с внук

„ Мамо, добре съм “ са последните думи на шестгодишното момче с палестински корени, което беше намушкано до гибел при хипотетично закононарушение от ненавист през уикенда в американския щат Илинойс, съобщи БТВ.

Убиецът е 71-годишният наемодател американец Джоузеф М. Чуба

Това разяснява пред Би Би Си Махмуд Юсеф - чичо на детето, до момента в който стотици души се събраха, с цел да го изпратят в последния му път.

„ Преди убийството нямаше признаци за нищо неправилно “, споделя различен родственик на Уадеа.

Той и майка му живеели в две стаи чартърен в къща, благосъстоятелност на обвинения, който даже идва на рождения ден на детето единствено преди няколко седмици.

„ Той беше другарски надъхан към цялото семейство, само че изключително към детето, с което се отнасяше като с внук. Донесе му дарове, донесе му няколко играчки “, споделя Ханон.

„ Уадеа обичаше учебното заведение си, обичаше учителите си, обичаше майка си. Обичаше живота. Държеше се като обикновено шестгодишно дете, постоянно усмихнато “, добавя още той.

В понеделник джамията в Бриджвю е претъпкана с хора, които желаят да се сбогуват с момчето. Има и такива, които чакат на опашки по тротоарите пред постройката.

Според полицията Уадеа ал-Фаюме е бил атакуван, тъй като е мохамеданин. Погребението му се състои, до момента в който хазяинът на фамилията, който е упрекнат за убийството на момчето, се явява в съда.

Твърди се, че 71-годишният Чуба е бил смутен от войната сред Израел и „ Хамас “ и е направил закононарушение от ненавист.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР