Мамо, добре съм“ са последните думи на шестгодишното момче с

...
Мамо, добре съм“ са последните думи на шестгодишното момче с
Коментари Харесай

"Мамо, добре съм" - последните думи на 6-годишното момче с палестински корени, убито в САЩ

„ Мамо, добре съм “ са последните думи на шестгодишното момче с палестински корени, което беше намушкано до гибел при хипотетично закононарушение от ненавист през уикенда в американския щат Илинойс.

Това разяснява пред Би Би Си Махмуд Юсеф - чичо на детето, до момента в който стотици души се събраха, с цел да го изпратят в последния му път.

„ Преди убийството нямаше признаци за нищо неправилно “, споделя различен родственик на Уадеа. Той и майка му живеели в две стаи чартърен в къща, благосъстоятелност на обвинения, който даже идва на рождения ден на детето единствено преди няколко седмици.

Снимка: Ройтерс

Според органите на реда фамилията е набелязано поради войната сред „ Хамас “ и Израел

„ Той беше другарски надъхан към цялото семейство, само че изключително към детето, с което се отнасяше като с внук. Донесе му дарове, донесе му няколко играчки “, споделя Ханон.

„ Уадеа обичаше учебното заведение си, обичаше учителите си, обичаше майка си. Обичаше живота. Държеше се като обикновено шестгодишно дете, постоянно усмихнато “, добавя още той.

Снимка: Ройтерс

В понеделник джамията в Бриджвю е претъпкана с хора, които желаят да се сбогуват с момчето. Има и такива, които чакат на опашки по тротоарите пред постройката.

Според полицията Уадеа ал-Фаюме е бил атакуван, тъй като е мохамеданин. Погребението му се състои, до момента в който хазяинът на фамилията, който е упрекнат за убийството на момчето, се явява в съда.

Снимка: Ройтерс

Твърди се, че 71-годишният Чуба е бил смутен от войната сред Израел и „ Хамас “ и е направил закононарушение от ненавист.

На поклонението идват опечалени от целия регион, а някои и от доста по-далече, с цел да изразят скръбта и гнева си от убийството.

Майката на Уадеа - 32-годишната Ханаан Шахин, е тежко ранена при офанзивата и не съумява да участва на погребението на сина си, защото към момента се възвръща в болница.

„ Шокирана съм, само че не съм сюрпризирана. Ние се тревожим за нашите деца и още повече за безсилните деца по света, в Палестина и в Газа ”, разяснява Садия Наваб, майка на три деца, която живее покрай джамията.

Снимка: Ройтерс

Тя показва, че локалните учебни заведения са взели спомагателни защитни ограничения поради събитията в Израел и Газа. Според нея обаче държавни водачи и медийни организации са предубедени към палестинците и предизвикват атмосферата на ненавист.

Според прокурора на правосъдното дело, хазяинът е бил сърдит на майката на Уадеа за това, което се случва в Йерусалим.

„ Тя му е дала отговор „ Нека се помолим за мир ". След това е последвало нападението с нож “, изясни той.

Според проверяващите Чуба е слушал консервативно радио и е станал все по-параноичен по отношение на наличието на палестинско-американското семейство в дома му. Уадеа е роден в Съединени американски щати, откакто майка му идва в страната преди 12 години.

Снимка: Ройтерс

Според брачната половинка на Чуба той се е страхувал, че ще бъдат атакуван от хора с генезис от Близкия изток. Мъжът е бил и обезпокоен, че рецесията там ще се отрази на електрозахранването в Съединени американски щати и е изтеглил 1000 $ от сметката си в банката.

В събота сутринта полицията е извикана в къщата му в Плейнфийлд, Илинойс, на към 64 км югозападно от Чикаго.

Според разкази на околните на Уадеа, Чуба се опитал да задуши госпожа Шахин, като ѝ е споделил: „ Вие, мюсюлманите, би трябвало да умрете “.

В понеделник той ще се яви в съда по обвинявания в ликвидиране, опит за ликвидиране, нахлуване със смъртоносно оръжие и закононарушения от ненавист.

Снимка: Ройтерс

В понеделник дворът пред къщата на Чуба беше посипан с ръчно направени знаци и дървени кръстове.

След ареста съседите сътвориха спонтанен мемориал пред дома на момчето - с плюшени животни, възглавница на Спайдърмен, балони и табела с надпис: „ Почивай в мир, скъпо момче! “.

Снимка: Ройтерс

Повече от 1400 души бяха убити в Израел от „ Хамас “, а минимум 199 са държани като заложници в Газа.

Междувременно над 2700 души починаха в Газа при израелските ответни удари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР