„Мама от Страшния съд“ Лори Валоу Дейбел осъжда присъда за смъртта на 2 от децата си и предишната съпруга на петия съпруг

...
Св. Антъни, Айдахо — майката от Айдахо Лори Валоу Дейбъл
Коментари Харесай

Св. Антъни, Айдахо — майката от Айдахо Лори Валоу Дейбъл е изправена пред доживотен затвор без право на замяна в понеделник, тъй като е осъдена за убийството на двете си най-малки деца и романтичен съперник по дело, включващо странни твърдения, че синът и дъщеря й са зомбита и че тя беше богиня, изпратена да въведе библейския апокалипсис.

Валоу Дейбел беше призната за виновна през май за убийството на двете си най-малки деца, 7-годишния осиновен син Джошуа „JJ“ Валоу и 16-годишния старата Тайли Райън, както и заговор за убийството на Тами Дейбъл, предишната съпруга на петия й съпруг.

 Съпругът, Чад Дейбъл, очаква съдебен процес по същите обвинения в убийство.

заговор за убийството на племенницата си бивш съпруг. Чарлз Валоу беше застрелян и убит през 2019 г., но бившият на племенницата й оцеля при опит по-късно същата година.

Присъдата в понеделник ще се състои в съда на окръг Фремонт в Сейнт Антъни, Айдахо. Очаква се съдия Стивън У. Бойс да изслуша показанията на няколко представители на жертвите, включително единствения оцелял син на Валоу Дейбъл, Колби Райън.

Процесът й започна на 10 април, след като седмица на подбор на съдебни заседатели, при която бяха уволнени десетки потенциални съдебни заседатели, много от които бяха твърде запознати с подробностите по делото или вече бяха формирали мнение. Съдебни заседатели от 10 мъже и осем жени изслушаха делото и 12 бяха избрани да се произнесат.

Процесът видя някои емоционални моменти, с множество свидетели развълнувани до сълзи на скамейката и дядото на JJ Vallow открито плачеше в съдебната зала, докато изслушваше показанията. Свидетели описаха намирането на телата на JJ и Tylee, както и религиозните вярвания на Vallow Daybell.

Защитата прекрати, без да призове свидетели, и Vallow Daybell не взе позиция в собствена защита.

< p>Процесът беше забавен отчасти, защото Валоу Дейбъл беше ангажирана, но съдия постанови миналата година, че тя е умствено способна да бъде изправена пред съда.

Случаят започна през юли 2019 г., когато братът на Валоу Дейбъл, Алекс Кокс, застреля отчуждения й съпруг, Чарлз Валоу, в крайградски дом на Финикс. Кокс казал на полицията, че е действал при самоотбрана. Той никога не е обвинен по делото и почина по-късно същата година от това, което властите определиха като естествени причини.

Валоу Дейбъл вече имаше връзка с Чад Дейбел, автор, който се самоиздаваше и пишеше фантастика, фокусирана върху края на света, основана донякъде на мормонските учения. Тя се премести в Айдахо с децата и брат си, за да бъде по-близо до него.

Децата са били видени живи за последен път през септември 2019 г. Полицията открила, че са изчезнали месец по-късно, след като член на семейството се разтревожил. Телата им бяха открити заровени в двора на Чад Дейбъл през следващото лято.

Чад Дейбъл и Лори Валоу се ожениха през ноември 2019 г., около две седмици след като предишната съпруга на Дейбъл, Тами, беше убита. Тами Дейбъл първоначално беше описана като починала от естествена смърт, но аутопсията по-късно показа, че тя е била задушена, казаха властите.

Адвокатът на защитата Джим Арчибалд твърди по време на процеса, че няма доказателства, свързващи Валоу Дейбъл с убийствата, но много показва, че тя е била любяща, закриляща майка, чийто живот претърпя рязък обрат, когато срещна Чад Дейбъл и падна за неговите "странни" апокалиптични религиозни твърдения. Той предположи, че Дейбъл и братът на Валоу Дейбъл, Алекс Кокс, са отговорни за смъртта.

Дейбел й каза, че са били женени в няколко предишни живота и тя е "сексуална богиня", която трябваше да му помогне да спаси света, като събере 144 000 последователи, за да може Исус да се върне, каза Арчибалд.

Бившата приятелка на Валоу Дейбъл Мелани Гиб свидетелства по време на процеса, че Валоу Дейбъл е вярвала, че хората в живота й са били превзети от зли духове и превърнати в „зомбита“, включително Джей Джей и Тайли.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР