Мама е голяма кулинарка! Макар вече да е на възраст,

...
Мама е голяма кулинарка! Макар вече да е на възраст,
Коментари Харесай

Защо се слага лъжичка оцет в ориза и още 10 кулинарни магийки, на които мама ме научи:

Мама е огромна кулинарка! Макар към този момент да е на възраст, каквото и да сготви, все си облизваш пръстите! Тя ми сподели няколко готварски секрети, които е научила на собствен ред от своята майка. Така да вземем за пример в случай че добавите една-две чаени лъжички оцет към ориза, свареният ориз ще стане снежнобял и сипкав, без зрънцата да залепват! Това безусловно е способно да съживи гозбите ви, в случай че до момента сте получавали слепена каша, а не обособени зрънца.

Ето още кулинарни препоръки от мама за най-вкусните гозби:

1.Бялото вино в соса може да се размени с 2-3 лъжици захар, разтворена в малко оцет. Експериментирайте със сосове: единствено 1 чаена лъжичка соев сос в яхнията значително ще усъвършенства усета на ястието!

 месо със сода

2. За да стане месото доста меко и добре изпечено, би трябвало да се натрие добре със сода за самун и да се сложи в ледник за няколко часа. След това месото би трябвало да се измие добре от содата и да се подготви по нормалния метод. Така ще получите най-финия усет!

3. Трикът за приготвянето на най-вкусните палачинки: След като приготвите тестото, би трябвало да го оставите да „ почине “ за един час преди печене на самите палачинки.

4. Рибата няма да избледнее по време на готвене, в случай че я посолите 15 минути преди приготвянето ѝ.

5. За да е по-вкусно пърженото месо, сложете комат лимон с кората в тигана.

6. Не изхвърляйте препържените частички от ястието, залепнали за тигана! Това е магическа съставна част, която резервира главния усет и мирис на ястието. Добавете малко вода, вино, бульон или сос в тигана, деликатно отделете запърженото от дъното и залейте с получения сос основното ядене.

 карфиол в мляко

7. Карфиолът е най-вкусен, когато се приготви в мляко. Дори тези, които ненавиждат карфиол, ще харесат този усет!

8. Когато варите обелени моркови, прибавете половин чаша ябълков сок във водата, ще получите извънредно благоуханен, лют морков!

9. Добавете щипка кристална захар или пудра захар, с цел да образувате златиста коричка върху храната в тигана. Черният пипер и солта няма да накарат захарта да се усети, а хрупкавата коричка е обезпечена!

10. Тайната на сполучливия плодов пай: Поръсете тестото с галета и едвам по-късно прибавете плодовете. Сухарите ще поемат цялата непотребна влага при приготвянето на сладкиша и сокът няма да изтече!

 парещ нож в хляба

11. Много свеж самун се реже елементарно и красиво, в случай че употребявате парещ нож.

Ако намирате тези кулинарни препоръки за потребни, не забравяйте да ги споделите с обичаните си хора! И запомнете: любовта е основна съставна част във всяка рецепта за ястие…

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР